Alibaba își va concedia managerul acuzat de viol

Facebook - Alibaba
Facebook - Alibaba

Alibaba a decis să concedieze unul din managerii companiei, implicat direct într-un caz de viol. 

Compania gigant Alibaba, din China, va concedia unul din managerii săi, acuzat de viol, scrie BBC. În scrisoarea internă trimisă angajaților companiei, CEO Daniel Zhang a afirmat că alți doi directori care nu au luat măsuri au luat decizia de a renunța la posturile lor. 

Alibaba realizează o anchetă internă alături de poliție, după ce o angajată și-a acuzat unul dintre șefi că ar fi violat-o într-o cameră de hotel, în timp ce ea era inconștientă din cauza consumului de alcool din acea seară. Acuzațiile au făcut înconjurul social media din China. 

Managerul și-a recunoscut vina

Zhang a mai scris că managerul a recunoscut anumite acte intime petrecute în timp ce femeia era sub influența alcoolului. 

„Va fi concediat și nu se va putea reangaja la noi niciodată. Fie că a fost vorba de viol sau un comportament indecent ce trece peste limitele legii, acest lucru va fi stabilit de organele de anchetă”, scrie în comunicat. 

Anunțul intern a mai precizat faptul că Alibaba se va implica în reabilitarea stării de sănătate fizică și psihică a angajatei. „Vom face tot ce este necesar pentru a avea grijă de ea”. 

Alibaba, amendă uriașă primită în China

Autoritățile de reglementare chineze au amendat sâmbătă grupul Alibaba cu 2,8 miliarde de dolari. Gigantul chinez de comerț electronic a fost acuzat că a încălcat regulile de monopol. Amenda a venit după ce autoritățile de reglementare au ajuns la concluzia că cea mai mare platformă de comerț electronic din lume și-a exploatat poziția dominantă pe piață pentru „a pedepsi” comercianții care ofereau bunuri pe platforme concurente, conform DPA. Alibaba a primit o amendă de 18,2 miliarde de yuani (2,8 miliarde de dolari) - ceea ce corespunde cu 4% din vânzările sale interne de aproximativ 456 miliarde de yuani din 2019.

Autoritățile de reglementare și-au argumentat decizia spunând că Alibaba „elimină și restricționează concurența” și afectează negativ inovația și dezvoltarea pe piața serviciilor de retail online din China. Drepturile și interesele consumatorilor au fost, de asemenea, prejudiciate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel