Alexis Tsipras și Angela Merkel, de acord ca Atena să-și prezinte propunerile la summitul de marți

Premierul grec Alexis Tsipras "a convenit, luni, în cadrul unei convorbiri telefonice avute cu cancelarul german Angela Merkel, ca Atena să prezinte marți, la summitul european, propunerile guvernului grec" vizând încheierea unui acord cu creditorii internaționali, a anunțat executivul elen într-un comunicat preluat de AFP.

Liderii zonei euro se vor reuni marți, la Bruxelles, pentru un summit extraordinar consacrat examinării consecințelor votului exprimat la referendumul de duminică din Grecia, prin care populația elenă a respins ultimele propuneri ale creditorilor internaționali privind un nou acord de asistență financiară.

Citește și: Angela Merkel: Referendumul din Grecia nu lasă nicio bază pentru negocierea vreunui ajutor

Summitul, solicitat duminică seara de cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande, a fost confirmat luni de președintele Consiliului European, Donald Tusk.

După victoria lui 'Nu' la referendumul de duminică, premierul Alexis Tsipras a dat asigurări că rezultatele consultării populare nu înseamnă 'o ruptură' cu Europa, ci 'o întărire a puterii de negociere' a Atenei pentru continuarea eforturilor sale în vederea încheierii unui acord cu creditorii în privința viitorului financiar al Greciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel