Alexis Tsipras cedează, dar Angela Merkel îi dă cu flit

Financial Times a anunțat, miercuri, că premierul elen Alexis Tsipras este gata să accepte condițiile creditorilor, cu mici modificări, pentru a încheia un nou acord care să scoată Grecia din criză. Însă cancelarul german Angela Merkel a dat de înțeles că nu mai este loc de concesii în negocierile cu Atena.

Alexis Tsipras le-a trimis creditorilor europeni o scrisoare în care anunță că este de acord cu mare parte din condițiile impuse Atenei, în schimbul unui nou împrumut ce ar ajuta țara să iasă din criză. 

Vezi aici detalii despre oferta grecilor: Financial Times: Alexis Tspiras acceptă propunerile creditilor internaționali

Într-un discurs susținut în fața Parlamentului German, Angela Merkel a insistat însă pentru respectarea principiilor Zonei Euro, astfel încât stabilitatea monedei europene să poată fi menținută. Cancelarul de la Berlin a adăugat că FMI trebuie să fie parte la viitoarele negocieri cu Grecia.

„Nu vor fi negocieri cu Grecia despre un nou bailout, înaintea referendumului de duminică. Așa cum Grecia are dreptul să organizeze un referendum, și celelalte 18 state din Zona Euro au dreptul să aibă o opinie și să respingă dorințele grecilor”, a spus Angela Merkel, potrivit presei germane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel