Alexa Asistent vocal. Problemă la funcția de râs. Utilizatorii acuză "spirite malefice"

Telefon
Telefon

 Reprezentanţii grupului Amazon au promis miercuri că vor calma hohotele de râs, sardonice şi intempestive, ale asistentului vocal Alexa, în urma mai multor plângeri primite din partea unor utilizatori care s-au declarat speriaţi de comportamentul acestui program informatic, informează AFP. 

Pe Twitter, o înregistrare audio-video publicată de utilizatorul contului @CaptHandlebar, în care poate fi auzit un hohot de râs înspăimântător ce provine dintr-un sistem de boxe interconectate, a generat deja peste 1,4 milioane de vizualizări după data de 23 februarie. "Alexa a decis să râdă dintr-o dată când eram în bucătărie (...) Am crezut că un copil râdea în spatele meu", a scris acel internaut. 

Numeroşi alţi utilizatori au vorbit de asemenea pe reţelele de socializare despre acest comportament straniu, unii dintre ei declarându-se speriaţi de dispozitivul cu comandă vocală. Unul dintre internauţi, posesorul contului de Twitter @GavinHightower, a reacţionat cu ironie, spunând că este "aproape sigur" că va fi "asasinat în această seară", după ce sistemul lui de boxe conectate Echo a început dintr-o dată să difuzeze hohote de râs. 

Fară spirite malefice 

Însă, potrivit reprezentanţilor companiei Amazon, niciun spirit malefic nu este implicat în aceste incidente: Alexa este uneori, pur şi simplu, puţin cam "surdă". 

"În circumstanţe rare, Alexa poate din eroare să audă comanda 'Alexa, râzi', ceea ce îi declanşează hilaritatea sa intempestivă", a explicat un purtător de cuvânt al grupului american într-un comunicat remis redacţiei AFP. 

Se schimbă fraza 

"Suntem pe cale să modificăm această frază", a spus el. Comanda vocală care va determina acest program informatic să difuzeze hohote de râs va fi următoarea: "Alexa, poţi să râzi?". Este o frază mai puţin susceptibilă de a fi interpretată eronat, a explicat acelaşi purtător de cuvânt. 

Nu este pentru prima dată când au fost raportate comportamente insolite ale asistenţilor vocali. Potrivit unei companii media germane, un utilizator a raportat un incident insolit: boxele din locuinţa lui au fost activate în luna noiembrie de Alexa în mod spontan şi în absenţa sa. Boxele au difuzat muzică la volum maximal în plină noapte, iar vecinii au telefonat la poliţie. 

Lansat în 2014 de grupul american Amazon, asistentul vocal Alexa, un program informatic înzestrat cu inteligenţă artificială, este inclus în prezent în milioane de aparate electronice şi chiar în automobile, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel