ATAC TERORIST la IERUSALIM: Un camion a intrat într-un grup de pietoni. Cel puțin 4 morți

Un camion a intrat duminică într-un grup de pietoni în zona Armon Hanatziv în Ierusalimul vechi, una dintre locațiile intens circulate, informează Reuters, citând surse din poliție și serviciile de urgență. Cel puțin patru persoane au murit și cel puțin 15 au fost rănite, dintre care doi în stare gravă, anunță postul de radio al armatei israeliene.

UPDATE: Şoferul camionului a fost identificat, era palestinian şi locuia în Ierusalimul de Est. A fost împuşcat pe loc. Este cel mai sângeros atac care are loc la Ierusalim din ultimele luni şi a avut drept ţintă un grup de recruţi ai armatei israeliene aflaţi în excursie pe promenada Armon Hanatziv, o locaţie pavată cu vederea panoramică a oraşului vechi. Roni Alsheich, şeful poliţiei naţionale israeliene, a spus că nu exclude ca atacatorul să se fi inspirat din recentul atac de la Berlin care a ucis 12 oameni în decembrie 2016. "Este, fără îndoială, posibil să fi fost influenţa de ce a văzut la televizor, dar e dificil să înţelegi ce îi trece prin minte unui individ pentru a determina ce l-a motivat, dar aceste lucruri au un efect, fără îndoială" a spus Alsheich jurnaliştilor.

Poliția a anunțat că nu este vorba despre un accident și că toate victimele, trei femei și un bărbat, aveau sub 30 de ani, scrie Agerpres.

"A fost un atac terorist, un atac cu camion", a declarat pentru Radio Israel o purtătoare de cuvânt a poliției. Postul de radio a mai anunțat că șoferul camionului, de origine palestiniană, a fost împușcat.

Un șofer de autobuz, martor al atacului, a declarat pentru postul de radio israelian că atacatorul a avut drept țintă un grup de soldați. Aceștia au răspuns cu focuri de armă și atacatorul a dat cu spatele și a trecut cu camionul peste ei.

"Au tras în el până l-au neutralizat", a declarat martorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel