Alertă pe Staţia Spaţială Internaţională. Defecțiune la docul de andocare

statia spatiala
statia spatiala

Probleme tehnice în spaţiu după defectarea unui computer de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Un computer de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) a cedat marţi în urma unei erori de software, a anunţat Agenţia spaţială rusă Roskosmos, citată de DPA. Defecţiunea nu afectează celelalte componente din cadrul aparaturii de pe ISS, a precizat agenţia.

Această eroare nu afectează activitatea ISS, a anunţat Roscomos. Însă computerul este necesar pentru andocarea unei navete fără echipaj uman care urmează să ajungă la ISS la jumătatea lunii noiembrie. Computerul afectat va fi repornit joi. Roskosmos nu a oferit alte detalii cu privire la eroarea de software, însă a precizat că nu este necesară înlocuirea computerului.

Doar trei astronauți la bord

În prezent, la bordul ISS se află doar trei persoane: primul comandant de naţionalitate germană, astronautul Alexander Gerst, astronauta americană Serena Aunon-Chancellor şi cosmonautul rus Sergei Prokopyev. Toţi trei se află la bordul ISS din luna iunie. Luna trecută, misiunea rachetei Soyuz lansată spre ISS cu doi astronauţi la bord, cosmonautul rus Alexei Ovchinin şi astronautul american Nick Hague, a eşuat, cei doi fiind nevoiţi să să aterizeze de urgenţă, la 11 octombrie, la scurt timp după lansare.

Eşuarea misiunii a fost cauzată de o defecţiune a unui senzor deformat în timpul asamblării aparatului de zbor pe cosmodromul din Kazahstan, conform concluziei comisiei ruse de anchetă a incidentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel