Alertă în Coreea de Sud, după ce dronele nord-coreene au intrat în spațiul aerian al țării. Avioane militare mobilizate, focuri de avertisment și suspendarea zborurilor pe aeroporturi

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Dronele nord-coreene au intrat în spațiul aerian al Coreei de Sud.

Avioanele de luptă și elicopterele de atac ale Coreei de Sud au au tras focuri de avertizare asupra unor drone nord-coreene care au intrat în spațiul aerian din sud, informează agenţia de presă Yonhap, preluată de Reuters.

Dronele Coreei de Nord au fost urmărite de aeronavele sud-coreene, după ce au trecut de Linia de Demarcaţie Militară dintre cele două ţări.

De asemenea, forțele armate au cerut suspendarea tuturor zborurilor de pe aeroporturile Incheon și Gimpo. Suspendarea zborurilor a început la ora 13:08 pe Gimpo și la 13:22 pe Incheon, timp de aproximativ o oră, după care, la ora 14:10, zborurile au început să fie reluate, conform Agerpres.

La jumătatea lunii decembrie, Coreea de nord a lansat două rachete balistice din zona Tongchang-ri din provincia Pyongan de Nord. Anunțul a fost făcut tot de autoritățile sud-coreene.

„Armata noastră a consolidat supravegherea și vigilența, cooperând îndeaproape cu Statele Unite și menținând o poziție de pregătire completă”, au declarat, Șefii de stat major (JCS) din Coreea de Sud, ntr-un comunicat (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel