Alertă în Capitală. Un proiectil, ridicat de pe o stradă din Sectorul 3

Alertă în Capitală. Un proiectil, ridicat de pe o stradă din Sectorul 3 / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann
Alertă în Capitală. Un proiectil, ridicat de pe o stradă din Sectorul 3 / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann

Un proiectul de 120 de milimetri a fost ridicat, sâmbătă, de pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei.

A fost alertă în Capitală. Un proiectul de 120 de milimetri fără focos a fost ridicat, sâmbătă, de pe o stradă din Sectorul 3, de către Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani.

"A fost descoperit un colet suspect. A fost şi Poliţia la faţa locului. Colegii mei au ajuns de asemenea la faţa locului şi au găsit un proiectil, pe care l-au identificat ca fiind un proiectil de 120 de milimetri fără focos. Adică, nu avea cum să explodeze pentru că nu avea capsa detonantă. L-au ridicat şi urmează să fie distrus.", a precizat purtătorul de cuvânt al Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă - Ciolpani, Lucian Apostol.

Proiectilul se afla într-o geantă



Obuzul a fost ridicat de pe str. Labirint nr. 127, din Sectorul 3 al Capitalei. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a informat în cursul zilei că Secţia 10 a fost sesizată în legătură cu proiectilul respectiv şi că la faţa locului s-au deplasat poliţişti şi pompieri.

"În această dimineaţă, prin apel 112, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 10 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că pe o stradă, a fost observată o geantă deschisă, în care se află un obiect metalic, degradat, ce pare a fi un obuz. La faţa locului s-au deplasat poliţişti, precum şi pompieri, urmând ca obiectul să fie ridicat. Se efectuează verificări în vederea stabilirii situaţiei şi a condiţiilor în care s-a produs evenimentul", preciza sursa citată.

O elevă s-a dus la școală cu un obuz din al doilea Război Mondial

O elevă din Republica Moldova s-a dus la școală cu un obuz de pe timpul celui de-al doilea Război Mondial. Incidentul a avut loc într-un liceu din orașul Sîngera, municipiul Chișinău.

Potrivit poliției, adolescenta ar fi adus proiectilul pentru a-l dona muzeului școlii. Profesorul de istorie, văzând obuzul, presupunând că este din perioada celui de -al doilea Război Mondial, a anunțat forțele de ordine.

Imediat la fața locului au intervenit angajații Batalionului de patrulare și reacționare operativă al IP Botanica, dar și echipa de geniști din cadrul Ministerului Apărării pentru examinarea, dezamorsarea și ridicarea obuzului. Ulterior s-a constatat că acesta nu prezenta un pericol. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel