O elevă s-a dus la școală cu un obuz din al doilea Război Mondial

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

O elevă din Republica Moldova s-a dus la școală cu un obuz de pe timpul celui de-al doilea Război Mondial. Incidentul a avut loc într-un liceu din orașul Sîngera, municipiul Chișinău. 

Potrivit poliției, adolescenta ar fi adus proiectilul pentru a-l dona muzeului școlii. Profesorul de istorie, văzând obuzul, presupunând că este din perioada celui de -al doilea Război Mondial, a anunțat forțele de ordine.

Imediat la fața locului au intervenit angajații Batalionului de patrulare și reacționare operativă al IP Botanica, dar și echipa de geniști din cadrul Ministerului Apărării pentru examinarea, dezamorsarea și ridicarea obuzului.

Ulterior s-a constatat că acesta nu prezenta un pericol.

Preliminar, oamenii legii au stabilit că obuzul a fost găsit de tatăl copilei pe data de 12 aprilie, în timpul efectuării unor lucrări de construcții în gospodărie. Poliția investighează cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Poliția atenționează părinții să fie prudenți ce obiecte au în posesie copiii și să anunțe imediat forțele de ordine când depistează ceva suspect, conform Deschide.

FMI, ajutor financiar suplimentar pentru Republica Moldova

Fondul Monetar Internaţional a anunţat marţi un acord de majorare a volumului ajutorului pentru Republica Moldova pentru a-i permite acestei ţări să facă faţă consecinţelor războiului din Ucraina, informează AFP.

 'Autorităţile au solicitat o majorare de aproximativ 267 de milioane de dolari', 'pentru a ajuta Moldova să facă faţă impactului războiului din Ucraina şi al creşterii preţurilor internaţionale la petrol, energie şi alimente', a precizat FMI într-un comunicat.

Cuantumul total al acestui ajutor, aprobat iniţial în decembrie, este astfel majorat la aproximativ 815 milioane de dolari. 'Războiul din Ucraina a avut consecinţe majore pentru economia Republicii Moldova', a comentat Ruben Atoyan, care a condus misiunea FMI în Republica Moldova în perioada 4-11 aprilie. Este puţin probabil ca PIB-ul R. Moldova să crească în acest an, conform previziunilor FMI supuse unei 'mari incertitudini'.

Acest ajutor, acordat în schimbul reformelor economice, este acordat în cadrul aşa-numitei Facilităţi extinse de credit (FEC) precum şi al Mecanismului extins de credit (MEDC), cu o plată imediată de aproximativ 149 milioane de dolari. Acordul urmează să fie aprobat de consiliul de administraţie al FMI în luna mai. Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a anunţat marţi că donatorii au aprobat 100 de milioane de dolari pentru R. Moldova prin agenţia de creditare concesională Asociaţia Internaţională de Dezvoltare (IDA-AID) (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel