Alegeri SUA: Trump, ''lucrat" în campanie. Detalii incendiare

Ştirea din New York Times potrivit căreia Donald Trump a evitat să plătească taxe timp de 18 ani a făcut înconjurul lumii şi a afectat grav imaginea candidatului la alegerile prezidenţiale. Noi detalii ies acum la iveală despre modul în care presa americană a obţinut subiectul. 

Ziarista de la New York Times, Susanne Craig, cea care a primit informaţia în cutia poştală, a crezut iniţial că este o farsă, relatează Washington Post. În interiorul unui plic se aflau fotocopiile cu declaraţiile fiscale ale lui Trump din anul 1995. Este vorba exact despre anul în care actualul candidat la preşedinţia SUA a declarat pierderi totale de 916 milioane de dolari, fiindu-i permis ca timp de 18 ani să nu plătească taxe.

Jurnalistei nu îi venea să creadă în momentul în care a văzut documentele. După o perioadă în care cei de la NYT au refuzat să dezvăluie sursa, în cele din urmă au admis că informaţia a fost trimisă de un anonim.

Asemănarea este izbitoare cu celebrul caz Watergate, acolo unde ancheta a pornit tot de la un informator anonim. Ulterior, odată cu trecerea anilor s-a dovedit că turnătorul denumit deep throat" nu era nimeni altul decât un şef de serviciu secret.

Presa americană consideră informaţia din cazul taxelor lui Trump una dintre cele mai mari lovituri după demisia lui Nixon în urma scandalului Watergate. Ştirea ar putea avea un impact decisiv asupra desemnării viitorului preşedinte al SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel