ALEGERI SUA: Trump cere pedepsirea femeilor care fac avort

Donald Trump
Donald Trump

Favoritul la învestitura republicană Donald Trump a cerut ca femeile care fac avort să fie pedepsite, în cazul în care întreruperea de sarcină devine ilegală.

Propunerea a stârnit un val de critici ce l-a determinat pe controversatul om de afaceri să revină asupra afirmaţiilor şi să spună că numai persoana care a făcut avort ar trebui pedepsită, relatează Reuters.

Mai exact, într-un interviu pentru MSNBC, Trump a spus că, dacă Statele Unite interzic avortul, unele femei vor încerca să îşi întrerupă sarcina ilegal. “Trebuie să existe o formă de pedeapsă”, a subliniat el. Întrebat ce propune în acest sens, Trump a răspuns: “Asta nu ştiu”.

“Medicul sau oricine face acest act ilegal ar trebui să fie tras la răspundere din punct de vedere legal, nu femeia (...). Femeia este o victimă în acest caz, la fel ca viaţa din pântece”, a explicat Trump într-un comunicat dat publicităţii ulterior.

“Poziţia mea nu s-a schimbat”, a dat asigurări Trump după aceea.

Fosta vedetă de televiziune susţine interzicerea avorturilor, cu anumite excepţii.

Fost democrat, Trump a fost criticat pentru că a susţinut, în trecut, dreptul la avort.

[citeste si]

Poziţia oficială a Partidului Republican este că avortul ar trebui să fie ilegal. Politicienii conservatori şi activiştii anti-avort cer chiar mai mult decât atât. Ei susţin că întreruperea sarcinii este echivalentă cu o crimă şi cer pedepsirea medicilor responsabili. Ei tind să evite, însă, să ceară şi pedepse pentru mame.

Acesta este exact tipul de controversă de care elitele republicane se tem. Pe de o parte, nu pot pleda pentru avort sau pentru comiterea unei infracţiuni. Pe de alta, dacă cer deschis pedepsirea mamelor care aleg să îşi înterupă sarcina vor pierde alegători, explică BBC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel