ALEGERI SUA: Trei manifestanţi l-au dat în judecată pe Trump

Donald Trump
Donald Trump

Trei persoane care susţin că au fost agresate la un miting al lui Donald Trump, în Louisville, Kentucky, luna trecută l-au dat în judecată pe candidatul la învestitura republicană, pe care îl acuză că “a incitat la revoltă”, relatează Reuters, citat de news.ro.

Molly Shah, Kashiya Nwanguma şi Henry Brousseau au depus plângere joi, la tribunalul Jefferson din Louisville. Ei susţin că apelurile repetate ale lui Trump de a-i “scoate afară”, în timpul unui miting organizat la 1 martie, la Centrul Internaţional pentru Convenţii din Kentucky, urmărea îndemnarea susţinătorilor politicianului de a “folosi forţă fizică pentru a îndepărta manifestanţii, inclusiv pe petenţi”.

Plângerea îi vizează şi membrii echipei de campanie a lui Trump, dar şi trei persoane care i-ar fi agresat pe Shah, Nwanguma şi Brousseau la miting.

Cei trei petenţi, toţi locuitori ai Louisville, susţin că au suferit răni, traume emoţionale şi că au fost umiliţi. Ei cer despăgubiri.

“Protestul paşnic este o tradiţie americană, în special în contextul politicii pentru prezidenţiale (...). Însă, în toată ţara, iar şi iar, este folosită violenţa împotriva manifestanţilor la evenimentele de campanie ale lui Trump. Aceşti petenţi spun că destul este destul”, a declarat Dan Canon, avocatul celor trei.

Echipa de campanie a lui Trump nu a comentat acuzaţiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel