Alegeri SUA: Republicani - democrați, victorie. Dungaciu, despre cine a pierdut și cine a câștigat

Darius Muresan / 07 noi 2018 / 14:19 Salveaza PDF Comentarii
Donald Trump
Descriere foto: Donald Trump

Dan Dungaciu a comentat rezultatul alegerilor din Statele Unite ale Americii.

Amintim că primele date ale alegerilor din Statele Unite arată că democrații vor controla Camera Reprezentanților în timp ce Republicanii și-au majorat controlul Senatului. Analistul politic Dan Dungaciu este de părere că rezultatul este o victorie a democraților, dar o victorie firavă, departe de ”valul albastru” pe care l-au anunțat. 

În contextul acestor alegeri, Dan Dungaciu a semnalat și două paradoxuri interesante.

„Niciunul dintre democrații care ar fi putut să constituie un nou tip de candidat care ar fi putut să candideze chiar pentru prezidențiale și să reînnoiască Partidul Democrat, în perspectiva campaniei de peste doi ani, nu a apărut. Ei nu au putut să câștige bătălia directă”, a precizat Dan Dungaciu.

Analistul a arătat că, tocmai în Texas, unde speranțele erau cele mai mari pentru democrați, Beto O'Rourke, „un soi de figură tip Obama”, nu a reușit să îl învingă pe republicanul Ted Cruz.  

Iar problemele pentru democrați ramân extrem de multe. Un exemplu semnificativ, spune Dan Dungaciu, este sensul în care democrații care au votat împotriva numirii judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă, au pierdut. Mai mult, poate cel mai semnificativ lucru este că, victoria ”surprinzătoare” a democraților în Virginia de Vest a fost adusă de Joe Manchin, singurul democrat care a votat confirmarea lui Kavanaugh.

„Victoria democraților, într-o mare măsură, s-a realizat prin personaje care au câștigat, asociindu-se într-un fel cu valorile pe care republicanii sau ”trumpiștii” le revendică, și nu radical împotriva lor”, a concluzionat Dan Dungaciu.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23