Alegeri SUA: Republicani - democrați, victorie. Dungaciu, despre cine a pierdut și cine a câștigat

Donald Trump
Donald Trump

Dan Dungaciu a comentat rezultatul alegerilor din Statele Unite ale Americii.

Amintim că primele date ale alegerilor din Statele Unite arată că democrații vor controla Camera Reprezentanților în timp ce Republicanii și-au majorat controlul Senatului. Analistul politic Dan Dungaciu este de părere că rezultatul este o victorie a democraților, dar o victorie firavă, departe de ”valul albastru” pe care l-au anunțat. 

În contextul acestor alegeri, Dan Dungaciu a semnalat și două paradoxuri interesante.

„Niciunul dintre democrații care ar fi putut să constituie un nou tip de candidat care ar fi putut să candideze chiar pentru prezidențiale și să reînnoiască Partidul Democrat, în perspectiva campaniei de peste doi ani, nu a apărut. Ei nu au putut să câștige bătălia directă”, a precizat Dan Dungaciu.

Analistul a arătat că, tocmai în Texas, unde speranțele erau cele mai mari pentru democrați, Beto O'Rourke, „un soi de figură tip Obama”, nu a reușit să îl învingă pe republicanul Ted Cruz.  

Iar problemele pentru democrați ramân extrem de multe. Un exemplu semnificativ, spune Dan Dungaciu, este sensul în care democrații care au votat împotriva numirii judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă, au pierdut. Mai mult, poate cel mai semnificativ lucru este că, victoria ”surprinzătoare” a democraților în Virginia de Vest a fost adusă de Joe Manchin, singurul democrat care a votat confirmarea lui Kavanaugh.

„Victoria democraților, într-o mare măsură, s-a realizat prin personaje care au câștigat, asociindu-se într-un fel cu valorile pe care republicanii sau ”trumpiștii” le revendică, și nu radical împotriva lor”, a concluzionat Dan Dungaciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel