Alegeri SUA: Dispută Trump-Clinton cauzată de asaltul asupra ISIS

A început o nouă dispută între Hillary Clinton și Donald Trump în campania electorală ce pregătește scrutinul pentru prezidențialele americane. De data aceasta tema este asaltul asupra ISIS, în Irak. 

Hillary Clinton a pornit un nou atac asupra lui Trump, după ce candidatul republican a declarat că efortul de recucerire a orașului Mosul, controlat de ISIS decurge îngrozitor.

El practic, declară înfrângerea forțelor de eliberare înainte ca bătălia să înceapă," a spus Clinton la o întâlnire cu susținătorii în New Hampshire. 

Donald Trump, candidatul republican pentru alegerile prezidențiale din 8 noiembrie a spus că ofensiva din Mosul se dovedește a fi un mare dezastru. Statele Unite arată atât de prost..."

Forțele irakiene și kurde sprijinite de statele Unite au început un puternic atac în zona care împrejumuiește orașul Mosul, ultima redută a Statului Islamic din Irak. Aproximativ 80% din satele controlate de ISIS au fost eliberate. Ofensiva a început pe 16 octombrie, dar nu a ajuns încă în orașul propriu-zis, aspect speculat de Trump în declarația controversată. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel