Alegeri SUA. Cine a dominat confruntarea dintre Hillary Clinton și Donald Trump

Hillary Clinton și Donald Trump au avut prima confruntare înainte de alegerile din SUA din 8 noiembrie.

Confruntarea, animată de replici aprinse, pare să fi fost câștigată de Clinton, opinie împărtășită de presa americană și de burse. Ca de obicei, miliardarul și gesturile sale temperamentale au fost principalul subiect de discuție pe rețelele de socializare.

Candidatul republican Donald Trump,  a atacat-o în repetate rânduri pe Hillary Clinton pe tema comerțului și a contului privat de email folosit la Departamentul de Stat, întrerupând-o uneori brusc, în vreme ce Hillary Clinton l-a portretizat pe republican drept necalificat pentru postul de președinte. După câteva încercări de a-și păstra calmul, Trump a confruntat-o pe democrată mai agresiv.

Hillary Clinton, fost secretarl Departamentului de Stat,  a fost calmă și superioară în mai multe momente.

Citește și: Hillary Clinton-Donald Trump, prima confruntare de care depinde viitorul omenirii

În vreme ce niciunul dintre candidați nu a făcut o impresie deosebită, iar performanțele au fost relativ echilibrate, presa americană înclină spre o victorie a lui Clinton.

Democrata a dominat dezbaterile cu Donald Trump pe tema securității naționale și a egalității între sexe, spunând alegătorilor că nu pot avea încredere în republican cu armele nucleare și avertizându-i că acesta nu respectă femeile, scrie New York Times, cotidian care și-a afirmat public susținerea pentru Hillary Clinton.

Reacția piețelor financiare sugerează că și traderii merg spre o victorie a lui Clinton în dezbatere, scrie Bloomberg, marți dimineață.

Trump a fost totuși, ca de obicei, în centrul atenției, într-o măsură mai mare decât contracandidata sa. Statisticile Twitter arată că acesta a fost menționat în 62% dintre conversațiile de pe Twitter, comparativ cu 38% pentru Clinton.

[citeste si]

Miliardarul a avut o lungă intervenție pe tema temperamentului său, unul de câștigător, așa cum a explicat el. Secretarul Clinton nu are acest temperament, are o problemă însă, a explicat Trump.

Presa nu a ratat momentele în care Trump a inspirat zgomotos pe nas, gest care l-a făcut să pară agitat sau chiar bolnav. Comentatorii de pe rețelele de socializare s-au amuzat pe tema acestui subiect, iar unele site-uri au editat chiar clipul dezbaterii pentru a surprinde momentele.

Trump are o alergie, e în prima fază a unei pneumonii sau miroase ceva foarte urât, scrie Mashable.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel