EXCLUSIV  Alegeri SUA 2016. Mircea Geoană spune cu cine ar vota la Casa Albă-VIDEO

Mircea Geoană a ales. Geoană i-a spus lui Răzvan Dumitrescu, într-un interviu realizat de DCNews, care este cel mai bun președinte american pentru România.

Mircea Geoană a afirmat că pentru România, cel mai bun președinte ar fi Hillary Clinton, care  este un candidat  mai util și mai apropiat de țara noastră  decât Donald Trump.

"Aproape pe fiecare subiect care ne frământă, Hillary Clinton este un candidat pe care mi l-aș dori la Casa Albă", a declarat Mircea Geoană într-un interviu pentru DC News realizat de Răzvan Dumitrecu.

Întrebat despre diferențele dintre o administrație condusă de Donald Tramp și una condusă de Hillary Clinton, fostul ambasador al României în SUA a declarat: "O administrație Trump nu ar putea schimba peste noapte modul în care America operează. Este o putere globală, are instituții puternice  în plan intern, are interese care sunt importante, indiferent de cine se află la Casa Albă. Ceea ce aduce o administrație Trump este un element de incertitudine prelungită, care nu ne face bine. Și așa avem un element de incertitudine privind situația europeană, Rusia, Orientul Mijlociu, ascensiunea Chinei". 

[citeste si]

Mircea Geoană, aflat la Berlin, a spus că un  consilier pe politică externă  al premierului Viktor Orban a făcut afirmații în care pune interesul Ungariei mai presus de interesul european, iar apropierea de Rusia nu este întâmplătoare. 

"Bill Clinton a fost acum 20 de ani la București, lansând parteneriatul strategic cu România. Eu, dacă aș fi în locul decidenților de la București, le-aș propune, ca la 20 de ani de la lansarea parteneriatului strategic cu România să avem un alt Clinton, Hillary, la București. Știe mai multe  despre Europa, a fost în România și ca primă doamnă, a fost aprope de noi în momentele complicate ale aderării noastre la NATO, deși Trump nu ar schimba peste noapte modul cum America funcționează", a mai afirmat Mircea Geoană. 

De la minutul 0 la minutul 5

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel