ALEGERI SUA 2016. MIKE PENCE, vicepreședintele SUA, omul din spatele lui Donald Trump. Cine este

Mike Pence este vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, ales odată cu Donald Trump. El este creștin, conservator și republican, omul cu idei controversate din spatele lui Donald Trump și echilibrul președintelui ales al SUA. 

Mike Pence are 57 de ani. A fost guvernator în Indiana până când a fost ales vicepreședintele SUA. În Indiana, Donald Trump a câștigat cu 57% din voturi. Donald Trump afirmat despre Mike Pence că este un om de onoare, de caracter și onest. Mike Pence susține valorile familiei tradiționale, este împotriva avorturilor și căsătoriilor între persoane de acelați sex. 

Vicepreședintele ales al SUA nu a avut mereu aceeași părere cu Donald Trump, chiar dacă l-a susținut și, practic, au candidat împreună și mereu și-a exprimat punctul de vedere chiar dacă a fost, în unele situații, împotriva candidatului republican. Mike Pence a criticat, chiar înainte să fie ales candidat pentru funcția de vicepreședinte, propunerea lui Donald Trump de a interzice intrarea musulmanilor în SUA și a calificat-o drept ”jignitoare şi neconstituţională”.

Controverse majore

Mike Pence a fost în mijlocul unor controverse, tocmai din cauza poziției sale asumate împotriva căsătoriilor între persoanele de același sex. În 2015, a promulgat Legea restaurării libertăţii religioase, care discrima comunitatea lesbienelor, gayilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT). Permitea oamenilor de afaceri să refuze să ofere servicii în baza credinţei religioase. După presiuni, Mike Pence a semnat un amendament prin care a precizat că nu pot fi dicriminate persoanele de orientare homosexuală. După ce a făcut acest lucru a fost contestat de conservatori, care l-au acuzat de trădare. 

Vicepreședintele ales al SUA are trei copii și, catolic fiind, a promulgat legea prin care interzice femeilor să solicite un avort în cazul în care riscă să nască un copil cu dizabilităţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel