Alegeri prezidențiale. Alex Coita: Ar avea o șansă foarte mare

Alex Coita
Alex Coita

Analistul Alex Coita este de părere că, la alegerile prezidențiale de anul viitor, vom asista la "metehne de fărâmițare" în coaliția PSD-ALDE.

Au început deja calculele politice pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Există nume deja anunțate și o listă lungă a celor care sunt speculate de analiști. Cât despre strategii, analistul Alex Coita consideră că marea șansă a PSD-ului este păstrarea coaliției cu ALDE și plasarea în lupta electorală a unui candidat comun. "Întrebarea este ce se va întâmpla cu segmentul PSD-ALDE. Dacă ar avea un candidat comun, ar avea o șansă foarte mare să răstoarne un patern politic care îi dezavantajează în ultimii aproape 15 ani în care ei nu mai câștigă prezidențialele" a declarat analistul la Antena3.

Pleșoianu, "un reset interesant"

Alex Coita consideră că împingerea lui Liviu Pleșoianu în cursa pentru Cotroceni ar reprezenta un reset pentru social-democrați. "Pe de altă parte, noi știm prea bine că activului PSD îi este foarte greu să accepte un candidat din afara partidului. Deci, ne așteptăm, din păcate, la metehnele de fărâmițare din politica românească să se manifeste și în actuala coaliție. Eu m-aș bucura să fie un candidat comun, astfel cred că ar face bine politicii românești, ar mai consolida puțin această tendință. Iar dacă va fi un candidat comun rămâne de de văzut dacă domnul Tăriceanu sau Liviu Dragnea(...) sau dacă PSD va veni cu o figură nouă. Poate, cine știe, domnul Dragnea va decide că e bine să pună forța partidului în spatele lui Liviu Pleșoianu care este un personaj tânăr, are altfel de imagine și poate fi un reset interesant pentru Partidul Social Democrat și pentru Coaliție. Deci sunt foarte multe variante și de aceea spuneam că este fascinant să privim încă se acum ce se va putea întâmpla la prezidențialele de anul viitor"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel