ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, INCIDENTE: Președinte de secție de votare, cercetat penal

Peste 18 milioane de români sunt așteptați, duminică, la urne pentru a-l alege pe succesorul lui Traian Băsescu la Cotroceni, însă primele incidente ale scrutinului electoral au fost deja semnalate. Preşedintele unei secţii de votare din judeţul Gorj este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu, iar o secție de votare a rămas fără curent electric cu doar trei ore înainte de începerea scrutinului electoral, în urma unui accident rutier.

Preşedintele Secţiei de votare nr. 166 din comuna Bumbeşti-Piţic din judeţul Gorj este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu după ce a pierdut ștampila de vot, scrie Mediafax. Acesta a sunat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), anunţând că nu ştie unde a pus ştampila de control.

La faţa locului au ajuns atât reprezentanţi ai BEJ, cât şi ai Poliţiei, care au dispus înlocuirea ştampilei de control.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, secţia de votare din satul Mocod, judeţul Bistriţa-Năsăud, a rămas fără curent electric, după ce o maşină a intrat într-un stâlp de electricitate, pe care l-a rupt.

"Un autoturism Mercedes a intrat într-un stâlp şi a lăsat în beznă o parte din satul Mocod. Noi avem generator la Primărie şi l-am dus de urgenţă acolo, l-am montat, astfel că secţia de votare s-a putut deschide la ora 7.00. Electrica lucrează acum să remedieze avaria", a spus Mircea Runcan, primarul comunei Nimigea, de care aparţine satul Mocod.

În schimb, la Suceava, sute de membri ai birourilor secțiilor de votare din județ sunt inlocuiți, după ce PDL a semnalat că în cele 553 de secții reprezentanții PSD sunt aceiași cu cei ai PAS, PER sau Prodemo, relatează stirileprotv.ro.

"E vorba de cel putin 553 de membri ai birourilor sectiilor de votare pentru ca in fiecare sectie de votare a fost depistata cel putin o dublura. Sunt sectii in care acelasi reprezentant al PSD este inscris ca reprezentant al PAS, PER si Prodemo", a explicat Harsovschi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel