Alegeri Polonia: Partidul Lege şi Justiţie, aflat la guvernanare, conduce detaşat în sondaje

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), formaţiunea naţionalistă aflată la guvernare în Polonia, continuă să se bucure de cea mai ridicată cotă de popularitate dintre toate grupurile politice înaintea alegerilor parlamentare de duminică, potrivit unui sondaj de opinie făcut public luni şi citat de Reuters.

Astfel, coaliţia condusă de PiS, din care mai fac parte două partide mici satelit, are o cotă de 42%, în timp ce principala sa rivală, Coaliţia Civică, ce include Platforma Civică (PO) şi câteva formaţiuni mici, este cotată la 29%. Blocul de stânga Lewica are un sprijin de 13%, iar blocul de extremă-dreapta Konfederacja este plasat la 5%.

Sondajul a fost realizat de institutul Kantar pentru cotidianul Gazeta Wyborcza şi pentru postul de radio Tok FM în perioada 1-5 octombrie. Polonia, cea mai mare ţară post-comunistă din Uniunea Europeană, va avea alegeri pentru cele două camere ale parlamentului la 13 octombrie, după patru ani de guvernare PiS. După ce a ajuns la putere în 2015, PiS a introdus un număr de reforme judiciare care au declanşat critici dure din partea comunităţii juridice şi au atras Polonia într-o dispută cu Comisia Europeană, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel