Alegeri Moldova. Igor Dodon: Maia Sandu, o catastrofă pentru Moldova

După ce liderul comunist Vladimir Voronin l-a atacat în termeni duri pe Igor Dodon, socialistul i-a replicat tăios.

Vladimir Voronin l-a acuzat recent pe socialistul Igor Dodon că ”a trădat comuniștii” și că ”a vândut țara”, motiv pentru care nu se va bucura de sprijinul comuniștilor. El a făcut referire la anul 2012, când liderul PSRM a votat, în parlament, pentru candidatul Alianței pentru Integrare Europeană (AIE) la președinția Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a declarat că nu are nevoie de susținerea președintelui Partidului Comuniștilor (PCRM), informează Agerpres. Dodon a precizat că pentru el important este electoratul comunist și nu Vladimir Voronin pe care nu îl mai consideră un partener de dialog al stângii. Totodată, socialistul consideră că reacția lui Voronin este un avantaj pentru candidatul proeuropean Maia Sandu.

"Pentru mine, contează atitudinea și comportamentul alegătorilor PCRM. Voronin poate sa stea acasă, că stă bine acolo. Pentru noi sunt importanți cetățenii, alegătorii PCRM, câți au mai rămas în acest partid [...] El face acum mai mult jocul dreptei și al unioniștilor, din interese personale, din invidie, probabil. Dar printre alegătorii PCRM sunt mulți oameni conștienți, maturi, care înțeleg că boicotul pe stânga înseamnă un avantaj pentru Maia Sandu. Nimeni dintre alegătorii PCRM nu dorește la conducerea țării o unionistă ca Maia Sandu. Asta ar fi o catastrofă pentru Moldova', a declarat Igor Dodon.

Relațiile tensionate dintre cei doi proruși pot fi speculate de către candidatul proeuropean Maia Sandu. În primul tur, Dodon a obținut aproximativ 48% din voturi, în timp ce Maia Sandu 38%. Turul al doilea de scrutin va avea loc pe 13 noiembrie și este crucial pentru drumul european al Republicii Moldova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel