ALEGERI LOCALE 2016. Lider PSD: Legea alegerilor locale îmi este indiferentă

ALEGERI LOCALE 2016. Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat, vineri, că îi este indiferent dacă alegerile locale vor avea lor într-unul sau în două tururi de scrutin, dar că se va supune deciziilor luate de liderii de la centru ai formaţiunii politice pe care o reprezintă, inclusiv dacă se va stabili boicotarea alegerilor ca urmare a unei eventuale modificări a actualei legislaţii electorale. 

'Principial, sunt pentru alegerea din două tururi. Istoric vorbind, la 1793, odată cu înlocuirea unui sistem monarhist cu un sistem democratic, alegerile se făceau într-un tur. A intervenit o gâlceavă la momentul respectiv în Franţa şi a fost rezolvată abia pe la 1972, cu o teoremă a lui Arrow, care spune că alegi mai bine din două tururi decât dintr-un tur, o teoremă care a primit şi premiul Nobel. Aşa că, principial nu am cum să mă opun evidenţei. Judecând în situaţia actuală, ca şi abordare personală, îmi este indiferent dacă alegerile sunt într-un tur sau două tururi. În schimb, nu pot să nu constat că este inacceptabil ca, la mai puţin de patru luni înainte de demararea campaniei electorale, să nu ştim unde se joacă, în câte reprize se joacă meciul, cine-i arbitrul, care sunt regulile. (...) Vreau să vă spun că mă voi supune deciziei partidului din care fac parte parte, pentru că exact asta este esenţa apartenenţei la un partid politic', a afirmat primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal, menţionând, totodată, că dacă partidul va hotărî boicotarea alegerilor locale, aşa va face şi el.

Candidat oficial la funcţia de primar al Constanţei, din partea PSD, Făgădău a spus, referitor la campania electorală pe care probabil o va face, că va fi una pozitivă.

'Vă asigur că toată campania mea, dacă va exista, va fi o campanie pozitivă, nu va fi însoţită de niciun fel de atac la persoană, la familiile contracandidaţilor sau cuvinte negative despre proiectele celorlalţi candidaţi. Îmi doresc o campanie constructivă, pozitivă şi sper să găsesc cât mai multe proiecte născute din problemele cetăţenilor, astfel încât printr-o dezbatere a acestora, să ajungem la o îmbunătăţire a guvernării în folosul oamenilor', a declarat preşedintele executiv al PSD Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel