ALEGERI ITALIA. Antonio Tajani, propunere de premier de către Berlusconi

silvio-berlusconi
silvio-berlusconi

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani (64 de ani), ar fi o alegere "excelentă" la conducerea următorului guvern italian, a declarat marţi fostul premier şi liderul conservator italian Silvio Berlusconi, citat de agenţia de presă dpa.

Declaraţia sa intervine înaintea alegerilor generale de duminică, la care blocul de dreapta al lui Berlusconi este considerat favorit, dar există disensiuni interne cu privire la nominalizarea premierului în caz de victorie.

"Oricine îşi dă seama că Tajani ar fi un candidat excelent", a afirmat Berlusconi la postul public de radio Rai. "Toată lumea, chiar şi parlamentarii de stânga, îl consideră drept cel mai bun preşedinte al Parlamentului European", a adăugat el.

Tajani are o reputaţie de politician în căutare de consens, cu o carieră îndelungată în instituţiile UE. Ales pentru prima oară în PE în 1994, el a ocupat de asemenea funcţia de comisar european pentru transport şi industrie.

Monarhist în tinereţe, Tajani este unul dintre membrii fondatori ai partidului Forza Italia, al lui Berlusconi, şi a fost purtătorul de cuvânt al fostului premier în 1994-1995. Tajani nu a avut niciodată roluri majore în politica naţională, cu excepţia unei încercări nereuşite de a fi ales primar al Romei în 2001.

[citeste si]

Aliatul lui Berlusconi, Matteo Salvini, liderul partidului italian de extrema-dreaptă Liga Nordului, este de asemenea în cărţi pentru postul de viitor premier. Într-un interviu, el a confirmat că modelul său de politician este premierul Ungariei, Viktor Orban, considerat autoritar şi antiimigraţie.

"Dacă Europa înseamnă (preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude) Juncker, atunci sunt antieuropean. Dacă înseamnă Orban, care vine de la PPE (Partidul Popular European), atunci aceasta este Europa care îmi place", a afirmat Salvini pentru cotidianul Il Messaggero. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel