Alegeri în două tururi. Andronescu: Este o chestie de judecată de moment

Ecaterina Andronescu, senator PSD, nu este de acord cu alegerile în două tururi și a explicat acest lucru într-o emisiune tv.

Fostul ministru Ecaterina Andronescu a explicat la Realitatea Plus, vineri seara, de ce nu este de acord cu alegerile în două tururi, mai ales că luni este convocată sesiune extraordinară a Parlamentului, în care Ludovic Orban va depune asumarea răspunderii pe această modificare legislativă:

”Eu cred că unul dintre obiectivele acestei sesiuni este de a se strânge parlamentarii pentru a se asigura numărul necesar depunerii unei moțiuni de cenzură. Dacă în primul tur al alegerilor locale, părerea mea este că fie sunt 2, fie sunt 5 candidați, reușește unul să ia cele mai multe voturi înseamnă că cetățenii de acolo optează pentru acest candidat. N-are importanță în ce partid este el. A reușit să convingă și a câștigat. În turul doi, cei care mizează pe chestiunea asta mizează pe niște alianțe conjuncturale, pe care eu nu le găsesc cele mai potrivite pentru a fi ales cel care cel mai convigător pentru comunitatea respectivă”, a explicat Ecaterina Andronescu.

”Dacă ne uităm la statistica ultimilor ani, peste 70% dintre primarii aleși în două tururi au câștigat în primul tur. Aici suntem. Eu cred că este o chestie de judecată de moment a acestui fenomen. Fără să uităm că alegerea în două tururi înseamnă cheltuieli în plus. Când nu putem să mărim pensiile minime sau nu putem să mărim alocațiile, de ce dublăm cheltuielile pentru alegeri?”, a mai spus senatoarea PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel