Alegeri Franța. Emmanuel Macron, discurs: Dezbaterea din perioada următoare, decisivă pentru ţara noastră şi Europa

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a susținut un discurs după rezultatul primului tur al alegerilor din Franța.

„Încrederea voastră mă onorează şi mă obligă. Puteţi conta pe mine pentru a pune în practică acest proiect de progres, deschidere şi independenţă a Franţei, pe care l-am apărat în timpul campaniei. Îi salut pe toţi candidaţii prezenţi în primul tur! Mulţumesc pentru că îi aplaudaţi!”, a spus Emmanuel Macron.

„Nimic nu este jucat. Dezbaterea din perioada următoare este decisivă pentru ţara noastră şi pentru Europa. (...) Vreau o Franţa care este parte a unei Europe puternice”, a mai spus Emmanuel Macron.    

„Îi invit pe toți, inclusiv pe cei care nu m-au votat în primul tur, să se ralieze în spatele nostru”, a subliniat Emmanuel Macron.

Alegeri 2022 Franța. Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, în turul al doilea al prezidenţialelor

Preşedintele în funcţie, Emmanuel Macron, şi candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen s-au calificat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa, ce va avea loc pe 24 aprilie şi se anunţă unul strâns, conform primelor estimări ale sondajelor la ieşirea de la urne.

Potrivit estimărilor a trei institute de sondare, Macron se află în frunte cu scoruri între 28,6 şi 29,7%, la finalul unei campanii puternic perturbate de pandemie şi de războiul din Ucraina. Marine Le Pen s-a plasat a doua, obţinând între 23,5 şi 24,7% potrivit estimărilor Opinionway, Ifop şi Harris, în faţa lui Jean-Luc Mélenchon, care oscilează între 19,8% şi 20,5%, notează Agerpres. Jean-Luc Mélenchon şi-a îndemnat partizanii, duminică seară, „să nu îi dea niciun vot lui Marine Le Pen”.

Absenteismul la vot a fost puternic, ilustrând neîncrederea tot mai mare a francezilor în clasa politică. În 2017, rata absenteismului a fost de 22,2%.

Citește și:  Ipsos-Sopra Steria arată cifrele lui Emmanuel Macron și Marine Le Pen din turul 2. Prezidențiale 2022

Citește și: Prezidențiale 2022. Candidatul care a ieșit pe locul 1 în secțiile de votare înființate la Ambasada Franței la Moscova

Citește și: NU Iohannis a fost marele absent de la Congresul PNL! Altcineva ar fi trebuit să fie acolo! Primul liberal care a cerut scuze: Nu e deloc în regulă / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel