Alegeri Franța. Protest topless anti Marine Le Pen

Francezii votează în această duminică pentru primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Lupta se dă între patru candidați: Marine Le Pen, Jean-Luc Melenchon, Emmanuel Macron şi Francois Fillon, fiecare dintre ei aspirând la cea mai înaltă funcţie din stat. 

Mama lui Marine Le Pen a pozat goală într-un număr al ediției franceze din Playboy. Asta le-a dat idei ”simpatizanților” săi. 

La una dintre secțiile de votare din Henin-Beaumont a avut loc un mic protest inedit. Cinci sau șase protestatari au ales o modalitate inventivă de a își exprima nemulțumirea față de participarea Marinei Le Pen la alegerile din Franța. 

O limuzină din care coboară cinci sau șase protestatari sosește în fața secției de votare. Din ea coboară două femei topless care poartă pe față măști cu chipul candidatei Le pen și care pe piept au inscripția ”Team Marine”, scrie BBC.

Ei cântă ironic "Marine, președinte", iar la scurt timp sunt luați la întrebări de poliție.

Ziarul Voix du Nord scrie că femeile provin din grupul feminist activist ”Femen”, al cărui fondator a primit azil politic în Franța, după ce a provocat controverse în Ucraina.

De asemenea, activiștii din Femen au protestat împotriva discursului Le Pen de la Paris, desfășurat mai devreme în campanie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel