Alegeri Franța. Moscova, înfuriată de o decizie a lui Macron

Rusia a acuzat joi echipa de campanie a candidatului Emmanuel Macron la alegerile prezidențiale din Franța că discriminează media ruse, potrivit Reuters.

La Paris, un purtător de cuvânt al lui Macron a confirmat că agenția de presă Sputnik și postul de televiziune RT TV, finanțate de statul rus, nu au primit acces la evenimentele candidatului francez, spunând că cele două sunt o entitate cu două capete care transmite propagandă de stat rusă și știri false.

Kremlinul a fost deranjat de acuzațiile taberei lui Macron conform cărora rețelele informatice, bazele de date și site-urile campaniei candidatului francez au fost atacate din surse de pe teritoriul Rusiei, ceea ce a alimentat suspiciunile că Moscova încearcă să submineze campania lui Macron pentru a o ajuta pe Marine Le Pen.

Purtătorul de cuvânt al lui Macron a vorbit despre dorința sistematică (a celor două instituții de presă) de a distribui știri și informații false.

"Dacă acest lucru creează o problemă cu Kremlinul, atunci va fi subiectul unei discuții libere în cazul în care candidatul (Macron) va fi ales" președinte, a precizat purtătorul de cuvânt.

Moscova a negat acuzațiile că s-ar implica în campania electorală din Franța.

Agenția de presă rusă Sputnik a citat un parlamentar francez pro-Putin de centru-dreapta care a spus că Macron este o marionetă a elitelor politice și financiare americane și că în curând vor fi făcute publice dezvăluiri privind viața sa privată.

Respectiva relatare pare să fi jucat un rol în faptul că Macron a fost nevoit la 7 februarie să nege zvonurile conform cărora ar avea o relație gay extraconjugală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel