Alegeri 2009: George Maior, primele declarații după ce Comisia l-a dat pe mâna lui Iohannis

George Maior a făcut primele declarații după ce Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis, luni, să îl informeze pe Klaus Iohannis, referitor la faptul că fostul director al SRI a refuzat să răspundă întrebărilor forului.

"Cred că am răspuns la toate întrebările, Întâlnirea din acea seară nu a avut nicio conotație ilegală, imorală, neconstituțională. Am fost deschis, comunicativ cu membrii Comisiei. În acest context, nu am ce să comentez, ce interpretează unii membrii ai Comisiei", a zis George Maior.

Întrebat dacă este de părere că președintele Iohannis îl va invita la o discuție după anunțul Comisiei, ambasadorul României în SUA a spus: "Comunic foarte bine cu Klaus Iohannis pe probleme legate de Parteneriatul Strategic Româno-American care este la cel mai înalt nivel din istoric".

George Maior a spus că dacă va fi rechemat din nou la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 va merge: "Întotdeauna vin și răspund Parlamentului. Știu ce înseamnă o Comisie de anchetă. Nu este deloc o problemă de moralitate (n.r - faptul că a fost acasă la Gabriel Oprea). Nu am implicat Serviciul în nicio activitate politică, lucru confirmat și de partenerii externi". 

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis, luni, să îl informeze pe președintele României, Klaus Iohannis, referitor la faptul că fostul director al SRI ambasadorul George Maior a refuzat să răspundă întrebărilor forului.

Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu și a fost adoptată cu șapte voturi pentru, două împotrivă și trei abțineri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel