Alegeri 2009. Andronic, primul audiat de Comisia Parlamentară

Jurnalistul Dan Andronic deschide seria audierilor din Comisia parlamentară de anchetă pentru prezidenţialele din 2009.

Reuniţi într-o primă şedinţă, senatorii şi deputaţii au votat calendarul audierilor, acestea urmând a fi deschise de jurnalistul Dan Andronic - luni, de la ora 10,00. 

"Marţi lucrăm de la ora 15,00 la ora 19,00. Am convenit cu colegii să ne vedem cu domnul Mircea Geoană, candidat la vremea aceea la prezidenţiale, cu domnul Dan Şova şi cu domnul Viorel Hrebenciuc - care era şeful campaniei electorale a PSD. Miercuri - de la 9,00 la 14,00 - vom invita ministrul de Interne de la vremea respectivă, domnul Vasile Blaga, însoţit de cei doi secretari de stat din momentul acela - pe ordine publică era dl chestor Marian Tutilescu, iar pe partea de prefecturi implicat în organizarea campaniei electorale dl Mihai Capră. Şi, totodată, vom solicita prezenţa la comisie a STS prin domnul general Marcel Opriş", a precizat Mihai Fifor. 

La finele fiecărei săptămâni se va discuta lista cu cei care vor fi audiaţi în săptămâna ce urmează şi totodată documentele care vor fi solicitate pentru a fi prezentate comisiei de la diverse instituţii. 

Întrebat dacă s-a stabilit o dată la care să fie audiat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Fifor a spus: "La finele fiecărei săptămâni vom stabili cine va fi invitat în săptămâna care urmează. Nu are nicio legătură cu deciziile CCR, este efectiv un calendar pe care îl stabilim cu ceilalţi membri ai comisiei". 

Senatorul PSD a arătat că senatorii şi deputaţii comisiei "au considerat firesc" să se plece cu audierea celor care au sesizat neregulile în desfăşurarea scrutinului prezidenţial". "Nu ne-am dorit niciun fel de moment să pară că este o activitate politică, pentru că nu despre asta discutăm. Va fi invitat şi dl. Traian Băsescu, fără niciun fel de dubiu, şi cei pe care i-a văzut o ţară întreagă la televizor cu un tabel foarte mare cu informaţii. Încercăm să fim obiectivi", a explicat Fifor. El a completat că este posibil să vină la audieri şi Adriean Videanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel