Urmărește emisiunea live


Ajutor pentru familii în Ungaria. Viktor Orbán propune restituirea impozitului pe venit pentru părinți

Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Sursă foto: Facebook Viktor Orban

Viktor Orbán, premierul de la Budapesta, propune returnarea impozitului pe venit pe anul 2020 pentru părinții care cresc copii.

Viktor Orban a propus ca părinţilor care cresc copii să li se restituie, la începutul anului 2022, impozitul pe venit achitat în 2021. La eveniment, prim-ministrul a vorbit şi despre crearea unei economii mai sigure după această criză. În acelaşi timp, a anunţat că vor fi formate două noi comitete operative, care vor fi coordonate de ministrul de externe şi al comerţului exterior, respectiv de ministrul responsabil pentru familii. În cadrul conferinţei intitulate "Ungaria reporneşte!", şeful guvernului de la Budapesta a subliniat că familiile care cresc copii au fost afectate de criza cauzată de epidemia de coronavirus şi că există multe familii care au fost nevoite să apeleze la economiile pe care le-au avut.

Prin urmare, dacă în Ungaria se va reuşi obţinerea unei creşteri de 5% a PIB-ului, prim-ministrul propune guvernului ca la începutul anului 2022, părinţilor care cresc copii să li restituie impozitul pe venit achitat în 2021.

Viktor Orbán a subliniat că cei cu o situaţie materială bună nu au nevoie de acest ajutor, astfel că limita ar putea fi stabilită la salariul mediu pe economie, iar celor care cresc copii şi au un venit sub acest prag ar trebui să li se restituie impozitul pe venit achitat în 2021, astfel încât aceştia să îşi poată reface economiile. Potrivit calculelor premierului, ar fi vorba de un efort bugetar de 550-580 miliarde de forinţi.

Prim-ministrul a anunţat că faza protejării economiei se apropie de sfârşit şi urmează faza relansării economice. Astfel, vor fi create două noi comitete operative, unul sub conducerea ministrului de externe Péter Szijjártó, responsabil cu relansarea vieţii economice, iar celălalt sub conducerea lui Katalin Novák, ministrul responsabil pentru familii, un comitet operativ care se va ocupa de relansarea vieţii sociale.

Se dorește reducerea deficitului bugetar

Despre deficitul bugetar premierul a spus că în 2020 acesta a fost de 8,1% din PIB, anul acesta ar putea fi de 7,5%, iar anul viitor se doreşte să se ajungă la 5,9%. Şeful guvernului nu crede că anul viitor s-ar putea vorbi de atingerea unui deficit bugetar de numai 3%, întrucât acest lucru ar însemna un şoc mult prea mare pentru economia reală, unul căruia “nu prea i-am rezista”.

În opinia sa, moratoriul de credite nu poate fi desfiinţat rapid, ci este nevoie de un program rezonabil, motiv pentru care acesta a fost prelungit până în luna septembrie, astfel încât să existe suficient timp pentru a se cădea de acord cu privire la modificările care trebuie făcute. Este de înţeles că băncile şi instituţiile financiare vor să revină, cât mai curând posibil, la sistemul anterior de rambursare a împrumuturilor, dar este necesar un scenariu prudent, iar aceasta este, încă, o chestiune care trebuie negociată, a spus premierul.

Potrivit lui Viktor Orbán, criza a afectat toate companiile, însă numărul persoanelor angajate arată că maghiarii vor să lucreze, iar companiile doresc să le ofere de lucru. În prezent, numărul celor care lucrează este de peste 4,5 milioane, iar asta înseamnă o scădere de numai 50 000 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, a mai precizat primul ministru, notează Hirado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel