AID, reacție la răspunsurile primite de la CSM și PG privind cazul elevei violate din Vaslui

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) anunță că Parchetul General și Consiliul Superior al Magistraturii au reacționat, după sesizarea în cazul celor şapte tineri din Văleni, judeţul Vaslui, care au violat ore în şir o elevă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa. 

Magistraţii judecătoriei Vaslui au dispus pe 19 iunie înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, în cazul magistraților care au lăsat în libertate şapte tineri suspectați de violarea unei fete de 17 ani.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei: Decizia de eliberare a violatorilor din Vaslui, inadmisibilă

Cazul a atras atenția Asociației pentru Implementarea Democrației, care a transmis în data de 23 iunie 2015 un comunicat de presă prin care solicita atât Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi Parchetului General să se sesizeze și să se aplece asupra procedurilor şi a ultimei decizii pronunţate şi să verifice legalitatea acestora.

Potrivit unui comunicat al AID, cele două instituții au răspuns prompt solicitărilor, dând dovadă "și în acest caz" de promptitudine, profesionalism și transparență.

"În data de 25 iunie 2015, prin adresa nr. 1111/VIII-3/2015, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ne-a comunicat faptul că "aspectele la care ați făcut referire fac obiectul unor verificări dispuse de conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție".

Iar în data de 26 iunie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin instituția Purtătorului de cuvânt, ne-a transmis telefonic că în data de 25 iunie 2015 a fost sesizată Inspecția Judiciară din cadrul instituției cu privire la acest caz.
De asemenea, dorim să transmitem pe aceasta cale respectul și aprecierea pe care organizația noastră le poartă față de instituțiile mai sus menționate, acestea dând din nou dovadă de promptitudine, profesionalism și transparență și în acest caz.
Totodată, în măsura în care vom primi răspunsuri cu privire la soluționarea cazului de către Inspecția Judiciară din cadrul CSM și Parchetul General, le vom aduce la cunoștința publicului", se precizează în documentul citat.

Situație unică la Vaslui  

Şapte tineri din Vaslui, acuzați că au violat şi sechestrat în noiembrie o adolescentă de 18 ani timp de mai multe ore, până când aceasta a leşinat, au fost plasaţi în arest la domiciliu, magistrații considerând că este o "măsură suficientă".

Tribunalul a decis recent că lipsa antecedentelor penale ale inculpaţilor, dar şi faptul că o parte dintre ei şi-au recunoscut faptele sunt argumente destul de solide pentru ca tinerii să nu-şi aştepte sentinţele în spatele gratiilor, ci acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel