Administraţia Deltei doreşte amenzi mai mari pentru cei care circulă cu viteză excesivă

Administraţia Deltei doreşte amenzi mai mari pentru cei care circulă cu viteză excesivă
Administraţia Deltei doreşte amenzi mai mari pentru cei care circulă cu viteză excesivă

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) solicită necesitatea creșterii valorii amenzilor pentru cei care circulă cu viteză excesivă în Rezervație.

Viorica Bâscă a susţinut, conform Agerpres, necesitatea acestei modificări în contextul în care este tot mai mare numărul persoanelor care nu respectă limitele legale de viteză pe canalele şi lacurile din Rezervaţie.

Prevederile actuale nu îi descurajează pe cei care circulă cu viteză excesivă

'Am vrea să aducem aceste amenzi la nivelul celor practicate de Poliţia Rutieră, astfel încât cuantumul lor să crească în funcţie de cât de mare este depăşirea. Prevederile actuale nu sunt de aşa natură să-i descurajeze pe cei care circulă cu viteză excesivă', a afirmat directoarea executivă a ARBDD.

CITEȘTE ȘI Vacanță în Deltă (2021). Cătălin Țibuleac: Ce trebuie să știe turiștii când vin să viziteze această perlă a coroanei României

Instituţia din subordinea Ministerului Mediului a anunţat, luni, pe Facebook, că, la finele săptămânii trecute, a sancţionat 24 de persoane, multe dintre ele circulând cu viteze nepermise, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 16.800 de lei. ARBDD deţine în momentul de faţă două pistoale radar, dar numărul acestor aparate poate să crească în timpul acţiunilor efectuate în cooperare cu alte instituţii.

'Numărul pistoalelor radar poate fi mărit oricând'

'Anul acesta, în baza unor protocoale, s-au făcut acţiuni în echipe mixte. Datorită acestor colaborări, numărul pistoalelor radar poate fi mărit oricând', a precizat Viorica Bâscă.

CITEȘTE ȘI Țibuleac: Delta Dunării, o bijuterie unică a României. Industria are nevoie de așa ceva / video

Potrivit ARBDD, viteza maximă a ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile din rezervaţie variază de la 5 kilometri pe oră la 40 de kilometri pe oră, în funcţie de canalele şi lacurile accesate. Depăşirea acestor viteze se sancţionează cu amenzi de până la 700 de lei pentru persoanele fizice şi de până la 1.000 de lei pentru persoanele juridice.

CITEȘTE ȘI Delta Dunării, perlă a coroanei României. Alianţa pentru Turism, invitată la Parlament. Ţibuleac: Sperăm să avem susţinere pentru a promova legea OMD-urilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel