Urmărește emisiunea live


Adio, Ronaldinho! Pregătiri pentru "pensionare"

Fotbalistul brazilian Ronaldinho îşi pregătește jocuri de rămas bun după Cupa Mondială.

Fără să joace la profesionişti din septembrie 2015, Ronaldinho, în vârstă de 37 de ani, își va anunța oficial retragerea. Fratele şi impresarul său, Assis, va pleca în februarie în Spania, unde va perfecta un meci de rămas bun la Barcelona.

"S-a oprit! S-a terminat! Vrem să organizăm un eveniment fastuos după Cupa Mondială din Rusia. Vrem să organizăm meciuri de retragere în Brazilia, Europa şi Asia. Și, desigur, vrem un meci şi la echipa naţională a Braziliei. Nike se va implica în organizarea acestui proiect. Încă nu am detalii, până una alta stabilim un program. Faptul că el a fost ambasadorul Barcelonei timp de zece ani face mult mai ușor să aranjăm în Spania. El este dorit şi acolo și aici. " a declarat fratele lui Ronaldinho, pentru cotidianul brazilian OGlobo.

"Are trei evenimente programate. Următorul va fi în Mexic pe 1 martie", anunţă fratele său, antreprenor și mentor în cariera vedetei. "Doar petrecerea finală lipsește." a mai adăugat Assis.

Ronaldinho a castigat Balonul de Aur în 2005

Ultimul club profesionist din cariera sa a fost Fluminense. De la încetarea contractului în 2015, a participat la jocuri de amatori, rutină care va fi menținută în mod natural şi după "pensionare".

Ronaldinho şi-a început cariera la Gremio, iar în 2001 a trecut la fotbalul european şi a semnat cu PSG. A cunoscut gloria internaţională în perioada 2003-2008 la Barcelona, a urmat transferul la AC Milan şi revenirea în Brazilia, la Flamengo şi Atletico Mineiro. Ronaldinho a jucat un sezon (2014-2015) şi în Mexic, la Querétaro, înainte de a semna ultimul sau contract, cu Fluminense. 

La nivel de club, Ronaldinho a câştigat nouă trofee: Cupa Intertoto cu PSG în 2001, două titluri de campion şi două Supercupe ale Spaniei, plus trofeul UEFA Champions League cu Barcelona, campionatul în Italia cu AC Milan, Copa Libertadores şi Recopa Sudmaericana cu Atletico Mineiro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel