Adina Anghelescu: ”Lazăr spune două minciuni mari”. Solicitare pentru procurorul general

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Adina Anghelescu, jurnalist, a făcut o serie de precizări, marți, la Antena 3, după declarațiile procurorului general Augustin Lazăr.

„A fost un discurs de disculpare totală în fața opiniei publice, crezând că poate să păcălească pe toată lumea. Spunea: eu acolo eram un simplu procuror, știți Comisia se ocupa de evaluare strict tehnică, penitenciarul era unitate militară. Nu. (...) Vine și spune două minciuni mari. Zice că mapa sa profesională poate fi văzută și verificată. E o minciună, pentru că eu am solicitat de la CSM date din mapa profesională și nu mi s-a dat nici măcar o informație, spunându-se că legea nu permite, ci doar judecătorul sau procurorul pot cere mapa profesională. Așadar, solicit să ceară domnul Lazăr Augustin mapa profesională și să o publice pe site-ul Parchetului. Să vedem și noi ce funcții a îndeplinit domnia sa", a spus, marți, 9 aprilie, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Adina Anghelescu.

„A doua minciună este că nimeni nu a spus că a anchetat deținuți politici domnul Lazăr Augustin, așa cum spune domnia sa. Zice: e speculație, eu nu am anchetat, n-am făcut. Nu. În baza documentelor respective, am spus că nu a eliberat oamenii", a mai zis Adina Anghelescu.

Scuzele lui Lazăr

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a exprimat, marţi, „scuze instituţionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componentă etică deficitară”. „În calitate de conducător al Ministerului Public doresc să exprim scuze instituţionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componentă etică deficitară. Personal doresc să îmi exprim regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti, cărora le datorăm faptul că astăzi trăim într-o ţară democratică, membră a Uniunii Europene”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Augustin Lazăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel