Adevărul despre echipele de transplant. Colegii lui Radu Zamfir spun că...

dr. radu zamfir
dr. radu zamfir

Echipele medicale care efectuează intervenții de prelevare de organe străbat țara în lung și în lat pentru a face bine. Chiar dacă este ceață sau zăpadă multă, doctorii pleacă mânați de un singur scop - acela de a salva pacienții din ghiarele morții.

În urmă cu câteva zile, când autoritățile spuneau că nu este recomandat să ieșim din locuințe din cauza zăpezii și a viscolului, o echipă formată din patru medici şi o asistentă a plecat din Capitală către Craiova, ca să preleveze organe pentru transplant. Pe drum, cablul de ambreiaj al ambulanţei s-a rupt, iar medicii au rămas blocaţi o oră în mijlocul viforului. Cam așa arată o zi din viața unor oameni care fac tot posibilul pentru a face bine.

Medicul Ionuț Manea, coleg cu doctorul Radu Zamfir, a spus că nu are timp să îi fie frică pentru el atunci când este într-o cursă de salvare de vieți: ”Asta am vrut să facem. Am vrut să fim medici. Știm ce înseamnă regimul de urgență. Se întâmplă să fim sunați cu o jumătate de oră înainte și să alergăm cu mașina spre spital pentru a putea pleca la timp. Când sunt în avion, ca să treacă timpul mai ușor, mă uit la poze cu soția și fetița mea”.

Despre echipele de transplant a spus câteva cuvinte și medicul Bogdan Ștefan. Acesta a vorbit despre condițiile precare în care au loc operațiunile care salvează vieți. Se întâmplă să coboare din avion amorțit de frig înainte de a intra în operație. Spune că l-a ținut în țară dragostea de familie, chiar dacă ar fi putut lucra în străinătate pe bani mulți și în condiții decente.

Adevărul este că echipele de transplant străbat țara contra cronometru cu o singură misiune - să redea șansa la viață unei persoane suferinde, chiar dacă uneori se pun pe ei în pericol, arată jurnaliștii de la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel