EXCLUSIV  ADEVĂRUL despre DIETE. Gheorghe Mencinicopschi: Confuzie generală!

Dietă
Dietă

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a vorbit, la DCNews, în emisiunea ”Jungla Urbană”, despre diete. 

”Trăim niște vremuri în care selecția nu se bazează atât de mult pe mușchi, pe forță, ci pe inteligență, pe cunoaștere, este puternic cel care este informat, suntem ceea ce mâncăm și ceea ce au mâncat părinții și străbunicii noștri.” a subliniat Gheorghe Mencinicopschi. 

Profesorul a subliniat: ”Când decidem să cosumăm alimente nu avem de multe ori informațiile adevărate și ceea ce constituie o caracteristică pregnantă a junglei alimentare și a comportamentelor alimentare este că circulă foarte multe păreri fără nicio legătură cu fiziologia omului, cu știința, despre DIETE, cum să mâncăm, cum să slăbim”.

Obezitatea, prognostic rezervat, aproape la fel ca și cancerul

”Este foarte clar, foarte clar că obezitatea are un prognostic rezervat, aproape ca și cancerul. În momentul în care ești obez, e foarte greu să scapi. Cel mai bun tratament al obezității este tot prevenția. Multe dintre dietele fanteziste, răspândite de oameni fără pregătire suficientă, ca să cunoască biologia și fiziologia omului. Nutriție nu înseamnă modă, nu înseamnă a te alimenta după ureche. În meseria de nutriționist, se dezvoltă foarte mult ceea ce înseamnă nutriționism, adică filosofie, nu știință. Are, de multe ori, o mare manipulare, care duce la o confuzie generală, oamenii aud, văd, vorbesc între ei, pentru că dacă unii spun că ceva e bun, alții spun că nu e bun.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel