Aderare NATO Ucraina. Kremlinul: Nu stimulează securitatea

Kremlinul a considerat, luni, că posibila aderare a Ucrainei la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) nu ar stimula stabilitatea și securitatea în Europa, informează Reuters.

Ucraina și NATO vor începe discuțiile privind o foaie de parcurs pentru aderarea la Alianță, în timp ce Kievul s-a angajat să facă reformele necesare până în 2020, a anunțat luni președintele ucrainean Petro Poroșenko. 
     
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat de asemenea declarația secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a afirmat că Rusia trebuie să-și retragă mii de militari din Ucraina. Peskov a spus că Rusia nu are niciun fel de trupe în Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin și președintele american Donald Trump nu și-au promis unul altuia să formeze un grup comun privind securitatea cibernetică, însă ei și-au declarat disponibilitatea de a lucra în această direcție, a mai afirmat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 
     
De asemenea, Kremlinul nu o cunoaște pe avocata din Rusia care s-ar fi întâlnit cu fiul lui Trump, Donald Trump jr., cu șeful de campanie al lui Trump, Paul Manafort, și cu ginerele lui Trump, Jared Kushner, anul trecut, cu două săptămâni înainte ca Trump să obțină nominalizarea republicană pentru președinția SUA, a mai spus Peskov într-o conferință cu jurnaliștii. 
     
Afirmațiile că asociații lui Trump s-au întâlnit cu avocata cu legături cu Kremlinul și care a promis informații compromițătoare despre Hillary Clinton au fost făcute într-un articol al cotidianului New York Times, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel