EXCLUSIV  Adăpost Prejmer, zeci de câini morţi. Marius Marinescu: Putea fi evitat

Marius Marinescu
Marius Marinescu

Marius Marinescu, preşedintele FPAM (Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului), reacţionează după apariţia în spaţiul public a informaţiilor referitoarelor la adăpostul de animale din Prejmer, unde au fost descoperite zeci de cadavre de câini. 

Marius Marinescu reacţionează după dezvăluirile privitoare la modul inuman în care au fost trataţi câinii din adăpostul de la Prejmer, acolo unde, potrivit presei, zeci de patrupede au murit din cauza condiţiilor necorespunzătoare din adăpostul în care, culmea, erau duse pentru îngrijire. Senatorul Marinescu subliniază faptul că astfel de lucruri puteau fi evitate dacă Poliţia Animalelor funcţiona şi în România aşa cum trebuie, precum se întâmplă în ţările din Vest.

"Potrivit informaţiilor mele, DSV, Procuratura şi Poliţia au fost deja la faţa locului şi sperăm că va începe o anchetă penală, fiindcă în acest caz vorbim de suspiciunea de producere a trei infracţiuni, potrivit Legii de protecţiei a animalelor 9/2008: maltratare, suferinţe fizice şi psihice, de ucidere cu intenţie, iar sancţiunile sunt de până la trei ani de închisoare", afirmă Marius Marinescu 

Senatorul Marinescu atrage, în acest context, atenţia asupra efectelor negative pe care le are "decizia de desfiinţare a Poliţiei Animalelor, care se înfiinţase cu câţiva ani în urmă, în 2013. Acea poliţie, înfiinţată în cadrul Autorităţii Sanitar-Veterinare avea obligaţia de a funcţiona ca un SMURD, de a controla toate adăposturile şi de a preveni şi sancţiona cruzimile împotriva animalelor. Guvernul României a desfiinţat, în acest an, această Poliţie a Animalelor, în loc să-i crească atribuţiile cum este în toate celelalte ţări civilizate". 

"Noi, FPAM, am depus plângere penală împotriva administatorului societăţii, cât şi a reprezentaţilor DSV Braşov şi Poliţia de Proximitate - structuri care aveau obligaţia de a verifica ceea ce se întâmplă în adăpostul respectiv. În altă ordine de idei, fac apel la preşedintele Klaus Iohannis şi la premierul Viorica Dăncilă, dacă tot conduc Uniunea Europeană pentru şase luni, să facă demersurile necesare pentru armonizarea legislaţiei din România cu cea europeană în ceea ce priveşte protecţia animalelor şi să înfiinţeze Poliţia Animalelor care să funcţioneze la nivelul întregii ţări", a mai completat Marius Marinescu.  

Vezi şi:

Adăpostul GROAZEI din Prejmer. Zeci de căței morți într-un foster ilegal - imagini dureroase

PERICOL la Hidrocentrala Vidraru! ”Cât să mai peticești?" VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel