EXCLUSIV  PERICOL la Hidrocentrala Vidraru! ”Cât să mai peticești?" VIDEO

Vidraru
Vidraru

Este pericol major la Hidrocentrala de la Vidraru, un proiect românesc şi unul dintre cele mai importante obiective economice ale judeţului Argeş!  

Remus Borza, deputat independent, într-un interviu la DC News, a atras atenția că a fost anulată, din nou, licitația publică internațională pentru proiectul de retehnologizare al amenajării hidroenergetice Vidraru.

"Retehnologizare înseamnă cinci ani. Am pornit la Hidroelectrica un proces amplu de retehnologizare a centralelor mari. La Vidraru, lucrurile s-au poticnit. Cei de la Hidroelectrica au anulat a doua oară licitația pe Vidraru. Vorbim despre o centrală de 220 MW pusă în funcțiune în 1964. Durata medie de exploatare a unei centrale hidroenergetice este de 25 de ani! Cât să mai peticești?", a spus Remus Borza la DC News.

Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurării, al cincilea în Europa şi al nouălea în lume între construcţiile similare. Amplasarea barajului în Cheile Argeşului a necesitat excavaţii pe versanţi în condiţii deosebite. A fost construit drumul artificierilor, care cuprinde 4.000 de trepte din lemn pe versanţii cheilor Argeşului. De asemenea, au fost aplicate tratamente speciale de suprafaţă şi de adâncime.

Iată răspunsul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel