EXCLUSIV  PERICOL la Hidrocentrala Vidraru! ”Cât să mai peticești?" VIDEO

Scutaru Cristina / 18 ian 2019 / 12:12 Salveaza PDF Comentarii
Vidraru
Descriere foto: Vidraru

Este pericol major la Hidrocentrala de la Vidraru, un proiect românesc şi unul dintre cele mai importante obiective economice ale judeţului Argeş!  

Remus Borza, deputat independent, într-un interviu la DC News, a atras atenția că a fost anulată, din nou, licitația publică internațională pentru proiectul de retehnologizare al amenajării hidroenergetice Vidraru.

"Retehnologizare înseamnă cinci ani. Am pornit la Hidroelectrica un proces amplu de retehnologizare a centralelor mari. La Vidraru, lucrurile s-au poticnit. Cei de la Hidroelectrica au anulat a doua oară licitația pe Vidraru. Vorbim despre o centrală de 220 MW pusă în funcțiune în 1964. Durata medie de exploatare a unei centrale hidroenergetice este de 25 de ani! Cât să mai peticești?", a spus Remus Borza la DC News.

Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurării, al cincilea în Europa şi al nouălea în lume între construcţiile similare. Amplasarea barajului în Cheile Argeşului a necesitat excavaţii pe versanţi în condiţii deosebite. A fost construit drumul artificierilor, care cuprinde 4.000 de trepte din lemn pe versanţii cheilor Argeşului. De asemenea, au fost aplicate tratamente speciale de suprafaţă şi de adâncime.

Iată răspunsul:

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26