Acsinte Gașpar, fost judecător la CCR, audiat în dosarul eratei de la referendum

Al doilea judecător al CCR  s-a prezentat, în cursul dimineţii de marţi, la sediul Parchetului General unde va fi audiat în calitate de martor în dosarul "Erata", care vizează referendumul de demitere din 2012 al fostului preşedinte Traian Băsescu. Ancheta  vizează un abuz în serviciu

Acsinte Gașpar, fost judecător al CCR, s-a prezentat, marți, la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul eratei de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din 29 iulie 2012.

Este al doilea judecător de la CCR care este audiat în acest dosar, și în același timp unul dintre cei trei judecători care au declarat că nu au fost consultați în cazul eratei.

Săptămâna trecută, judecătorul CCR, Tudorel Toader, a fost audiat în acelaşi dosar. De asemenea, la începutul lunii iunie, fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii Adrian Toni Neacşu a fost audiat la Parchetul General în calitate de martor.

Citește și: Dosarul eratei CCR. Fostul judecător Toni Neacşu, audiat la Parchetul General


Dosarul a fost deschis după ce Toni Neacşu, fost membru al CSM, a declarat că erata CCR de invalidare a referendumului din 2012 nu ar fi fost scrisă de judecătorii constiuţionali, ci de Alina Ghica şi Oana Schmidt Hăineală, care conduceau CSM la vremea respectivă. Mai mult, totul s-ar fi făcut sub îndrumarea şefei Instanţei Supreme, Livia Stanciu, şi a fostului procuror-şef al DNA, Daniel Morar, toţi apropiaţi lui Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel