Acord fără precedent. CNN va folosi drone în scop jurnalistic

Canalul de știri CNN a încheiat un acord cu Agenția Federală în domeniul Aviației din Statele Unite (FAA) pentru a testa folosirea dronelor în scop jurnalistic. 

Utilizarea privată a dronelor e ca și interzisă în Statele Unite, cu mici excepții. În orice caz, trebuie să zboare la altitudine joasă și departe de aeroporturi.

"Obiectivul nostru este de a obține echipamente de calitate superioară față de ceea ce există în prezent în uzul civil și de a avea o gamă variată de opțiuni pentru a produce un video-jurnalism de calitate, folosind o serie de drone (vehicule aeriene fără pilot)", a declarat David Vigilante, vicepreședinte CNN, într-un comunicat postat pe site-ul CNN.

Testele vor fi făcute în colaborare cu Georgia Tech Research Institute, care are sediul la Atlanta, ca și canalul de televiziune. Dronele sunt foarte apreciate pentru potențialul pe care îl oferă în acoperirea unor evenimente în desfășurare, sportive sau culturale, pe care le pot surprinde de sus, din unghiuri inedite. În aceste condiții, tot mai multe voci din SUA cer să fie adoptată o legislație care să reglementeze folosirea dronelor.

În afară de rezervele referitoare la respectarea vieții private, una din marile reticențe legate de autorizarea dronelor ține de riscul unor coliziuni aeriene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel