ACL, atac la Emil Constantinescu după scrisoarea pro-Ponta

ACL a reacționat pe mai multe voci după ce Emil Constantinescu a dat publicității o scrisoare în care își exprimă sprijinul pentru Victor Ponta. Miza este electoratul ”CDR”, formațiune politică în numele căreia a ajuns președinte Emil Constantinescu.

Convenția Democrată, construită în jurul PNȚCD, a fost principalul adversar al lui Ion Iliescu. CDR a reușit, cu sprijinul PD, să preia Puterea, în 1996. Ulterior, Partidul Democrat, avându-l ca vârf de lance pe Traian Băsescu, a sabotat din interior guvernul CDR, împingând PNȚCD în afara scenei politice, la alegerile din 2000.

În 2009, Traian Băsescu a profitat de electoratul CDR, pe care l-a mobilizat cu mesajul ”Geoană=Iliescu”.

Mesajul de susținere pentru Ponta, venit din partea principalului oponent al lui Ion Iliescu, pune ACL în dificultate. Emil Constantinescu îl lasă pe Klaus Iohannis fără o temă de atac în campanie.

Intelectualii lui Băsescu îl atacă pe Emil Constantinescu

Contraatacul vine, evident, dinspre PDL. Toader Paleologu îi reproșează fostului președinte că îl susține pe un candidat care ”nu este nici deținut politic, nici fiu de deținut politic”. Ca fost rector al Universității București, Emil Constantinescu ar fi trebuit ”să spună ceva despre integritatea academică”, scrie paleologu pe Facebook. Un grup de intelectuali din GDS îi repoșează lui Emil Constantinescu intervenția pro-Ponta.

ACL, poziție oficială

Duminică, ACL a luat o poziție oficială. Potrivit unui comunicat transmis Hotnews de PNL, Victor Ponta nu a urgentat dezbaterea în parlament a proiectului de lege pentru dublarea indemnizației foștilor deținuți politici și nici cel de obligare a torționarilor la despăgubiri. IICMER ar fi blocat invetigarea torționarilor aflați în viață, iar guvernul nu a organizat manifestări pentru sărbătorirea a 25 de ani de la căderea comunismului.

Citește Scrisoare lui Emil Constantinescu pentru Victor Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel