Acciză carburant. Raluca Turcan: Dezastru

Reintroducerea supraaccizei la carburant ar fi "un dezastru", afirmă prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, precizând că PSD trebuie să înceteze să împovăreze traiul românilor prin supra-taxări. 

"PSD reia vechile metehne! Proastele decizii guvernamentale ale PSD nu încetează să ne surprindă! Supraacciza pe carburant, una dintre dorinţele lui Dragnea de la începutul anului, exclusă de Guvernul tehnocrat începând cu 1 ianuarie 2017, va fi reintrodusă de Cabinetul Tudose. Măsura supraaccizarii combustibilului s-a dovedit la fel de aberantă şi nocivă precum taxa pe stâlp", a scris Raluca Turcan, vineri, pe Facebook. 

În opinia sa, PSD nu găseşte alte soluţii pentru atragerea veniturilor la bugetul statului decât "supra-taxe şi supraaccize". 

"Iar povara va fi pusă, şi de această dată, pe umerii românilor care vor ajunge să plătească cel mai mare preţ la combustibil din Europa. Însă asta nu ar trebui să ne surprindă. Trebuie doar să ne amintim ce s-a întâmplat în 2014, când a fost introdusă supraacciza pe carburant pentru prima dată, tot de PSD. În urma aplicării supraaccizei de 7 eurocenţi, românii au avut de suportat cea mai mare creştere a preţului la benzină din UE. Acciza la benzină a crescut cu peste 18% de la 1 aprilie 2014, în timp ce, la nivel european, nu s-a majorat nici cu 2%", a spus Turcan. 

Ea mai arată că această supraacciză nu a adus nici pe departe încasările aşteptate la bugetul de stat. 

"Banii colectaţi din această supraacciză pe combustibil nu s-au regăsit în finanţarea proiectelor de infrastructură rutiere, mult promise de guvernarea PSD. Însă cei care au resimţit toate efectele conexe au fost românii, scumpirea carburantului conducând direct la scumpirea tuturor bunurilor şi serviciilor de consum. Concluzia este una foarte clară: introducerea supraaccizei la carburant a fost o greşeală economică dovedită, iar reintroducerea ei ar fi un dezastru. PSD trebuie să înceteze să împovăreze traiul românilor prin supra-taxări!", a mai afirmat Turcan, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel