Accident tren Galați. Col. Ion Petrescu: Ce face Grindeanu să nu mai fie astfel de situaţii?/ Chirieac, concluzie tristă: Nu face nimic, staţi cuminţi. Aşteptăm următorul accident...

Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația transporturilor din România, pe fondul accidentului feroviar de la Galați.

Sâmbătă seară, la Galați a avut loc un accident de tren, în urma căruia o persoană a intrat în stop cardio-respirator și a murit ulterior. De asemenea, alte 3 persoane au fost rănite în incidentul care a implicat ciocnirea unui vagon cu călători de către o locomotivă care ar fi trebuit să-i preia.

Bogdan Chirieac, analist politic, a fost invitat la România TV, la emisiunea Cristinei Șincai, unde a vorbit despre cauzele accidentului feroviar de la Galați, într-un dialog alături de colonelul Ion Petrescu:

"Cu lumânări puse acolo și cu regrete nu se rezolvă problema. Ce face ministrul (n.r. Sorin Grindeanu) în viitor ca să nu se repete asemenea situații?“, a întrebat colonelul Ion Petrescu, care era prezent în studio.

"Nu face nimic! Stați cuminți! La accidentul de tren care a fost în Teleorman, acum 2 săptămâni, s-a întâmplat ceva? La accidentul în care două avioane s-au ciocnit, la Suceava, s-a întâmplat ceva? E vreo anchetă în cazul pilotului TAROM care a leșinat în timpul zborului, la 30 de ani? Se întâmplă ceva, pentru că piloții trebuie să aibă un nivel de sănătate ireproșabil? Nu s-a întâmplat nimic, dar noroc de faptul că acel copilot s-a descurcat singur, că așa sunt avioanele moderne“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -     Grindeanu cere "verificarea materialului rulant feroviar în uz" după tragedia de la Galaţi. Vâlcu: Nu vreau să mă gândesc ce se mai poate întâmpla dacă rămâne după rotativă

Moderatoarea Cristina Șincai a intervenit: „Așteptăm informația, domnule Chirieac!“

"Așteptăm ... așteptăm! Așteptăm următorul accident!“, a replicat analistul politic. "Doamne ferește!“, a adăugat Cristina Șincai.

"Păi cum Doamne ferește, că el se întâmplă prin forța lucrurilor, zău așa! Când faci același experiment cu aceleași mijloace și aceleași condiții, obții același rezultat. Asta e situația în transporturi în România“, a spus Bogdan Chirieac.

"Și soluția, domnule colonel, care să fie?“, a întrebat Cristina Șincai.

"Așteptăm cu încredere noul Guvern și poate un nou ministru la Transporturi“, a spus Ion Petrescu, moment în care Bogdan Chirieac, resemnat, a completat: „Poate...!“

"Aici nu s-a pus problema de demisie, nu are rost! Și atenție, bani sunt“, a mai spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    Presiune pe Grindeanu. Dumitru Anchidin, fost director CFR Călători: Compania are cel mai defectuos şi dezastruos management. Butoi cu pulbere, la care s-a aprins fitilul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel