Grindeanu cere "verificarea materialului rulant feroviar în uz" după tragedia de la Galaţi. Vâlcu: Nu vreau să mă gândesc ce se mai poate întâmpla dacă rămâne după rotativă

Guvernul României
Guvernul României

Sorin Grindeanu a cerut, ca urmare a accidentului feroviar din Gara Galaţi, "verificarea materialului rulant feroviar aflat în uz", deşi este în funcţie la Ministerul Transporturilor din 25 noiembrie 2021. 

Concret, Sorin Grindeanu se dă singur de gol cu privire la faptul că nu şi-a făcut treaba la minister într-un an şi jumătate de când are portofoliul Transporturilor, cerând verificarea "materialului rulant feroviar aflat în uz" după ce a avut loc un accident soldat cu trei răniţi şi o persoană decedată, dar şi ca urmare a unui accident în care un marfar plin de autoturisme noi a fost scos de pe şine de un alt tren, care nu a oprit la culoarea roşie a semaforului. Deşi aceste lucruri trebuiau făcute cu mult înainte, tocmai pentru a nu se ajunge aici. 

"În urma incidentului din această seară din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele:

- să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz.

- de altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie.

În calitate de ministru al Transporturilor al Infrastructurii consider că prioritatea CFR Călători este, în primul rând, siguranța călătorilor!", a scris Sorin Grindeanu pe Facebook. 

Vâlcu: Nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă dacă mai rămâne Grindeanu 

În luna ianuarie a acestui an, liderii PSD au avansat ideea păstrării unor portofolii la rotativă, pe ideea că "nu schimbi jucătorii care performează". Deşi nu i-a fost menţionat numele direct la acel moment, unul dintre ministerele pe care PSD voia să le păstreze era chiar cel al Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu. 

"Revenind la prezent, discuţiile despre menţinerea sau rediscutarea conducerii ministerelor în cadrul rotaţiei la guvernare trebuie să aibă loc dintr-un motiv foarte simplu: vrem să guvernăm eficient. Există un principiu în acest sens şi în sport: nu schimbi jucătorii care performează. Nu avem nevoie de episoade de haos politic, cum au existat până la intrarea PSD la guvernare. Din orice schimb de ministere trebuie să rezulte o formulă care să asigure în continuare buna guvernare. Dacă vom considera că este bine ca PSD şi PNL să păstreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri în coaliţie. Nimeni nu trebuie să refuze eficienţa guvernamentală pentru interese personale sau politice”, a declarat atunci Paul Stănescu, secretarul general al PSD. 

Ba mai mult, chiar şi Sorin Grindeanu afirma că nu este interesat de un alt post în Guvern.

"Dacă protocolul rămâne în vigoare, eu mă văd în Parlament”, a subliniat Sorin Grindeanu. "Nu vreau altă funcție în Guvern. Nu mă interesează și nici nu vreau”, a mai zis vicepremierul la Antena 3 CNN într-un dialog cu Mădălina Mihalache și Cătălina Porumbel.

Acum, după accidentul feroviar de la Galaţi, în urma căruia o femeie de 53 de ani, şefă de tren, şi-a pierdut viaţa după ce a intrat de 5 ori în stop cardio-respirator, jurnalistul Val Vâlcu a reacţionat. 

"Nu vreau să mă gândesc ce se mai poate întâmpla în cazul în care competentul Grindeanu va rămâne în funcţie după rotativă!", a punctat Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel