Papa Francisc, acuzat de acoperirea cardinalului McCarrick

Papa Francisc
Papa Francisc

Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano fost ambasador al Vaticanului la Washington l-a acuzat într-o scrisoare publică pe papa Francisc, de anularea sancţiunilor împotriva cardinalului Theodore McCarrick, în pofida acuzaţiilor de  lansate împotriva acestuia.

'Vaticanul nu are niciun comentariu imediat', a reacţionat duminică un purtător de cuvânt al Vaticanului, contactat de jurnaliştii de la bordul avionului care îl transporta pe papă la Sanctuarul de la Knock din Irlanda. 'Corupţia a atins vârful ierarhiei Bisericii', scrie Vigano, cerând inclusiv renunţarea papei. Scrisoarea de 11 pagini a apărut simultan în mai multe publicaţii catolice americane de tendinţă conservatoare sau ultraconservatoare, precum şi într-un cotidian italian de dreapta.

Scrisoarea a fost dată publicităţii în a doua zi a vizitei apostolice a papei în Irlanda, unde chestiunea abuzurilor sexuale ale bisericii ocupă un important spaţiu mediatic. Monseniorul Vigano, 77 de ani, care a fost nunţiu la Washington între 2011 şi 2016, afirmă că Benedict al XVI-lea impusese sancţiuni canonice împotriva cardinalului McCarrick la sfârşitul anului 2000. Devenit ambasador la Washington, Monsenior Vigano susţine că i-a comunicat în scris în 2006 superiorului său de la Roma despre comportamentul lui McCarrick, sugerând 'un tratament medical' la adresa acestuia.

Papa a ignorat avertismentele

Vigano povesteşte că a fost chestionat de noul papă după numirea sa, în iunie 2013, despre personalitatea cardinalului McCarrick. Potrivit lui, papa Francisc a preferat să ignore avertismentele şi a anulat sancţiunile predecesorului său Benedict al XVI-lea. Papa Francisc a acceptat până la urmă în iulie demisia din colegiul cardinalilor a lui Theodore McCarrick, în vârstă de 88 de ani, arhiepiscop emerit al Washingtonului. Fostul prelat va rămâne închis într-o casă de rugăciune pentru a duce o viaţă de pocăinţă şi penitenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel