A recunoaște frumusețea lumii și cultura minorităților

TVR vă invită să urmăriți o bijuterie de emisiune în care veți descoperi poveștile artistei Jana Gertler.

TVR vă invită să urmăriți o bijuterie de emisiune în care veți descoperi poveștile artistei Jana Gertler. Vizită în atelierul sculptoriței octogenare alături de istoricul de artă, prietenul său bun, Adrian Buga.


Povești și amintiri despre profesorii George Lowendal și Constantin Baraschi, prietenele Alma Redlinger și Eva Cerbu, despre oameni, artă și lumină.

Realizator Ilinca Ciobanu
Producător Diana Deleanu
Director de imagine Cristian Glodeala


A recunoaşte frumuseţea lumii, în imaginaţia pură, este cel mai bun remediu împotriva scepticismului şi a inactivităţii, iar într-o persoană ca Jana totul este armonios, clar şi complet ca într-o operă de artă.

(w670)

„Jana Gertler are capacitatea de a aşeza în lucrările ei particularul neprihănit, de a deosebi esenţa lucrurilor, de a urma cu docilitate întorsăturile şi farmecele realului plin de candoare. Aprecierea estetică a lumii conduce la o viaţă demnă, plină de bucurie şi activitate; a recunoaşte frumuseţea lumii, în imaginaţia pură, este cel mai bun remediu împotriva scepticismului şi a inactivităţii, iar într-o persoană ca Jana totul este armonios, clar şi complet ca într-o operă de artă.

(w670)

(w670)

Viaţa pentru ea are misiune formativă, dă chipul exterior şi exprimă ceea ce este interior. Întreaga sa operă stă sub semnul evocării, devine, aşa cum declara într-un interviu: o placă memorială pusă la sinagogă de către un copil care şi-a adorat familia”, scrie Adrian Buga, Imagini din spatele frunții, Jana Gertler, 2013



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel