A murit ultimul preşedinte al Sovietului Suprem al URSS

Ultimul preşedinte al Sovietului Suprem al Uniunii Sovietice, Anatoli Lukianov, adversar înverşunat al reformelor promovate de Mihail Gorbaciov, a murit la 88 de ani, au informat miercuri agenţiile ruse de presă, transmite AFP.

Anatoli Lukianov a ajuns în 1990 la preşedinţia Sovietului Suprem, organul legislativ al fostei URSS, înlocuindu-l pe Mihail Gorbaciov, ales la acea dată în noua funcţie de preşedinte al Uniunii Sovietice. El a criticat deschis programul de reforme al lui Mihail Gorbaciov şi a fost închis după tentativa de lovitură de stat pusă la cale în august 1991 de conservatorii din rândul ierarhiei sovietice.

Închisoare timp de doi ani


Acuzat că a susţinut puciul ratat, el a rămas în închisoare până în decembrie 1992. Ulterior, a fost deputat comunist în Duma de Stat, Camera inferioară a parlamentului rus, între 1993 şi 2003. Născut pe 7 mai 1930 la Smolensk (vestul Rusiei), el a fost avocat de profesie şi a urcat rapid toate eşaloanele nomenclaturii sovietice. Anatoli Lukianov 'a trăit viaţa unui adevărat patriot', a comentat miercuri prim-secretarul Partidului Comunist din Federaţia Rusă, Ghennadi Ziuganov, pentru agenţia Tass.

VEZI ȘI:

Război Siria. Putin, răspuns dur către Israel

Oficial rus: NATO încearcă să atragă Rusia într-o nouă cursă a înarmării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel