A murit cineastul Jaime Humberto Hermosillo

Cineastul Jaime Humberto Hermosillo, unul dintre reprezentanţii noului cinema mexican, cunoscut pentru maniera în care a sfidat convenţiile şi codurile morale ale epocii, a decedat luni la vârsta de 77 de ani, a anunţat guvernul mexican, potrivit AFP.

'Jaime Humberto Hermosillo, unul dintre cei mai mari cineaşti ai noştri, s-a stins din viaţă. 'La Tarea', 'Naufragio' sau 'Maria de mi corazon' reprezintă o parte esenţială a filmografiei naţionale, a scris ministrul mexican al Culturii, Alejandra Frausto, pe contul său de Twitter. Cineastul mexican laureat cu Oscar Guillermo del Toro i-a adus un omagiu maestrului său, pe care l-a descris ca pe o persoană demnă, curajoasă, transgresivă şi coerentă.

Printre cele mai importante realizări ale lui Jaime Hermosillo, educat într-o familie conservatoare din clasa de mijloc, se numără La Tarea (1990) şi continuarea acesteia, La Tarea prohibida (1992), pelicule care pun sub semnul întrebării principiile moralei conservatoare, provocând senzaţie prin conţinutul lor sexual. Jaime Humberto Hermosillo a creat totodată Festivalul internaţional de cinema de la Guadalajara, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de acest gen din America Latină, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel