Jack Teixeira, tânărul care ar fi scurs informațiile secrete de la Pentagon, a fost arestat / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Suspectul care ar fi scurs informațiile secrete de la Pentagon a fost arestat.

Update:

Oamenii legii l-au arestat joi pe Jack Teixeira în legătură cu scurgerea de documente clasificate care au fost postate online, potrivit unui oficial american, scrie CNN.

Teixeira, în vârstă de 21 de ani, este membru al Gărzii Naționale Aeriene din Massachusetts. Arestarea sa vine în urma unei căutări rapide de către guvernul SUA a identității celui care a publicat informații secrete pe o platformă de socializare populară printre jucătorii video.

Teixeira a fost identificat pentru prima dată de The New York Times, joi, înainte de arestarea sa, drept liderul grupului în care au fost postate zeci de pagini de documente clasificate.

Știre inițială:

Anchetatorii se concentrează asupra unui tânăr membru al Gărzii Naționale Aeriene din Massachusetts, ca principal suspect în scurgerea a sute de pagini de informații militare clasificate către un grup online, conform The Washington Post.

Persoanele familiare cu cazul, vorbind sub condiția anonimatului, au declarat joi dimineață că e vorba de o persoană cu numele Jack Teixeira. Totuși, bărbatul nu a fost arestat. Anchetatorii continuă să adune dovezi. Washington Post a raportat miercuri că persoana care a scurs informațiile a împărtășit documente cu un mic cerc de prieteni online pe platforma de chat Discord, care este populară printre cei care joacă jocuri pe calculator. Se pare că numele lui Teixeira era jackthedripper.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Pentagon Leaks. Hartmann: Acesta e mesajul SUA pentru Zelenski / Dialogul dintre Washington și Kiev s-a răcit în sens bun / video

Un cunoscător a spus că Teixeira face parte de puțin timp din Armata SUA, dar a avut acces la informații extrem de sensibile având în vedere postul său în IT.

Ancheta a debutat la începutul lunii aprilie, când oficialii Pentagonului au aflat pentru prima dată că documentele au dezvăluit modul în care Statele Unite spionează partenerii și inamicii deopotrivă. Scurgerea a zeci de pagini de informații  secrete i-a deranjat și pe înalții oficiali ucraineni, care au încercat să păstreze ascunse detaliile despre vulnerabilitățile armatei lor, pe fondul războiului cu Rusia.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Justiție și o purtătoare de cuvânt a FBI au refuzat să comenteze informațiile.

CITEȘTE ȘI      -     EXCLUSIV  Pentagon Leaks, "cel mai important fenomen de scurgere de informaţii clasificate din Pentagon", dezamăgitor pentru Hartmann: Nu sunt informaţii de care să nu fi auzit. Am două teorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel